Skip to main content

Ο Πήτερ Παν σήμερα και αύριο στο «Μελίνα Μερκούρη»

Παράλληλα, την Πρωτοχρονιά θα γίνει η καθιερωμένη συναυλία στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ενώ συνεχίζονται και οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου.

Το μαγικό παραμύθι του Πήτερ Παν, γνωστό έργο του Σκοτσέζου μυθιστοριογράφου Τζέιμς Μπάρι, ζωντανεύει μουσικά σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 29 και 30 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως).

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου και μουσική του Γιώργου Καζαντζή.

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος θα αφηγηθεί στους μικρούς φίλους την απίστευτη και φανταστική περιπέτεια του έξυπνου και σκανδαλιάρικου αγοριού, σύμβολο της αιώνιας νιότης. Ταυτόχρονα εννέα μουσικοί επί σκηνής θα τραγουδήσουν και θα ταξιδέψουν τα παιδιά στη χώρα του Ποτέ, όπου ζει ο μικρός ήρωας που αρνείται να μεγαλώσει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με αριθμημένα όμως δελτία και η παραλαβή τους γίνεται από το Γραφείο Πολιτισμού του δήμου Καλαμαριάς (Κομνηνών 60- πεζόδρομος).

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η καθιερωμένη συναυλία, στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στις 7 το απόγευμα. Πρωτοστατεί η Νέα Χορωδία του δήμου Καλαμαριάς, το «Concerto quartet» με σολίστ την Αγγελική Καθαρίου, σε διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βαλς, ταγκό, ελληνικά μουσικά θέματα αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία

Παράλληλα συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με επίκεντρο την Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο). Αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, οι «Κόκκινες Μύτες» η νέα ομάδα παιδικής ψυχαγωγίας αποχαιρετά το 2017 με μία απίθανη, αλλόκοτη, χριστουγεννιάτικη, διασκεδαστική, σκανδαλιάρικη, πανηγυρική μουσικοχορευτική παρέλαση - παράσταση στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς! Η χριστουγεννιάτικη μπάντα δρόμου περιλαμβάνει ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, ξωτικά και φυσικά μουσική κομπανία με πνευστά και νταούλι σε χριστουγεννιάτικους, παραδοσιακούς και balkan ρυθμούς. Την χριστουγεννιάτικη παρέλαση θ’ ακολουθήσει ξέφρενο παιχνίδι με τα ξωτικά στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.