Skip to main content

Ο Πέλκας έλυσε το γόρδιο δεσμό (1-0) για τον ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά (video)

Με τον Δημήτρη Πέλκα να αναδεικνύεται σε χρυσή αλλαγή, ο Δικέφαλος πήρε ένα σημαντικό διπλό στη Βοιωτία με στόχο την αναρρίχησή του στη βαθμολογία

Τη νίκη με 0-1 πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας κόντρα στο Λεβαδειακό για την αναβληθείσα 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι ασπρόμαυροι έχασαν σωρεία ευκαιριών με πιο χαρακτηριστικές αυτές των Βαρέλα και Μάτος που κατέληξαν στο δοκάρι και λυτρώθηκαν από την χρυσή αλλαγή, Δημήτρη Πέλκα.


Με αυτή τη νίκη, ο Δικέφαλος βρίσκεται πλέον στην 6η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς (όσους έχει και η 5η ΑΕΚ αλλά με αγώνα λιγότερο) ενώ η ομάδα της Βοιωτίας βρίσκεται στη 12η θέση με 12 βαθμούς (όσους έχουν και οι Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης αλλά με αγώνα λιγότερο).

 

O ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 10' όταν ο Μπίσεσβαρ συνδυάστηκε με τον Αθανασιάδη αλλά ο Τριποτσέρης έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στον Ναμάσκο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Λεβαδειακό πραγματοποιήθηκε στο δύο λεπτά αργότερα όταν ο Γιακουμάκης από δύσκολη γωνία επιχείρησε εντυπωσιακό σουτ αλλά ο Γλύκος δεν αιφνιδιάστηκα και με εξαιρετική επέμβαση μπλόκαρε τη μπάλα.

Η επόμενη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 15΄όταν ο Μπίσεσβαρ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ναμάσκο.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να βρίσκεται στην επίθεση και στο 20', το δεξί σουτ του Μυστακίδη πέρασε άουτ, στο 23΄ο Ναμάσκο έδιωξε με γροθιές του φάουλ του Μπίσεσβαρ ενώ στο 25΄ο Τριποτσέρης απομάκρυνε σωτήρια με κεφαλιά, την σέντρα του Λέοβατς.

Στο 33΄, ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Μυστακίδη να παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ναμάσκο.

H τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 45΄ο Μάντζιος επιχείρησε με πλασέ από δύσκολη γωνία να νικήσει τον Γλύκο αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

 

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον Λεβαδειακό όταν στο 52΄ο Μάντζιος από ελεγχόμενη θέση μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά σούταρε άουτ.

Στο 63΄, ο Δικέφαλος απείλησε με τους Μπίσεσβαρ-Κουλούρη να συνδυάζονται αλλά το σουτ του νεαρού επιθετικού που πέρασε νωρίτερα αντί του Αθανασιάδη κατέληξε στην αγκαλιά του Ναμάσκο.

Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς απέκτησαν επιθετική πνοή μετά την έλευση του Έλληνα επιθετικού και στο 69΄έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Κουλούρης επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ, ο Ναμάσκο δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά αλλά ο επερχόμενος Κάμπος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Μολδαβό τερματοφύλακα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί όταν η κεφαλιά του Βαρέλα κατέληξε στο δοκάρι του Ναμάσκο.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη και στο 81΄είχαν 2ο δοκάρι όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάμπος και γύρισμα του Κρέσπο, ο Μάτος έκανε προβολή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ναμάσκο.

Τη λύτρωση για τον Δικέφαλο έφερε στο 84΄ο Πέλκας όταν ο Κάμπος σέντραρε από τα δεξιά και ο νεαρός μέσος με εντυπωσιακό άλμα και καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου ν' αντιδράσει, Ναμάσκο για το 0-1.

Η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού ανήκε ξανά στους φιλοξενουμένους όταν στο 87΄το δυνατό σουτ του Μπίσεσβαρ κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τζήλου με τον ΠΑΟΚ να δίνει έτσι συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα παίρνοντας την 5η του σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις σε αντίθεση με την ομάδα της Βοιωτίας που αγνοεί αντίστοιχα τη νίκη εδώ και 5 παιχνίδια.

 

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

 

 
Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μεντί, Καραμπουέ (Βασιλείου 78΄), Καραχάλιος (Μάγκας 70'), Γιακουμάκης (Καψάσκης 90΄), Μάντζιος.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Μάτος, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (Πέλκας 71΄), Κάμπος, Αθανασιάδης (Κουλούρης 61΄).