Skip to main content

Ο Παπαδημητρίου αναιρεί την δήλωσή του για μείωση του αφορολόγητου

Μόλις μία ημέρα μετά την δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομίας ανασκευάζει και τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μείωση του αφορολόγητου.

Σε άστοχη διατύπωση του ιδίου απέδωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου την Κυριακάτικη δήλωσή του στα Τρίκαλα ότι το αφορολόγητο είναι μεταξύ των ζητημάτων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

«Δεν βγήκε η πρόταση όπως έπρεπε να βγει», είπε χαρακτηριστικά για τις χθεσινές του δηλώσεις, μιλώντας στον ΑΝΤ1,  διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα μείωσης του αφορολόγητου».

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση «έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα για μετά το 2018», δηλαδή μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Για την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς του θεσμούς, ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης, ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι δεν γνωρίζει ούτε το περιεχόμενο της, ούτε και αν έχει σταλεί.

Ωστόσο, όπως δήλωσε το Σαββατοκύριακο ο ίδιος ο κ. Τσκαλωτος, η επιστολή του προς τους θεσμούς θα περιλαμβάνει περίγραμμα δημοσιονομικών μέτρων για μετά το 2018, με στόχο να ικανοποιηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.