Skip to main content

Ο Πανος Καμμένος έπραξε το καθήκον του, λέει ο Κοντονής

H αλληλουχία των γεγονότων, δεν έχει να κάνει με συμφέροντα, ούτε με πλειστηριασμούς εκδοτικών ομίλων, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η Δικαιοσύνη διεξάγει όλες τις έρευνες, όλες οι καταγγελίες, ακόμη και οι αντιφατικές του ιδίου προσώπου θα ελεγχθούν μέχρι κεραίας», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικώς με το θέμα της επικοινωνίας του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ελέγχεται για μία υπόθεση με χαρακτηριστικά παραπολιτικού και παραδικαστικού κυκλώματος και για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης με πολιτικές μεθοδεύσεις» ο κ. Κοντονής απέκρουσε τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για «πολιτική παράγκα, παράγκα της φυλακής και δυστυχώς της Δικαιοσύνης» και καταλόγισε στον κ. Κοντονή ότι άφησε τη Δικαιοσύνη έρμαιο στον πόλεμο των πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, καλύπτοντας τον κ. Καμμένο και όχι την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης. «Φοβάμαι ότι σε αυτή την πολιτική τερατογένεση που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνησή σας με τον κ. Καμμένο, επιμένετε να νομίζετε ότι εσείς δίνετε τον τόνο, αλλά όπως φαίνεται, η ΑΝΕΛοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πολιτικό τέρας στο οποίο θέλετε να μοιάσετε» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.

«Στο κραυγαλέο ερώτημα αν είσαστε εσείς μπροστά σε έναν κρατούμενο ο οποίος έλεγε “κινδυνεύει η ζωή μου και θα πεθάνω όπως άλλοι επτά και ακόμη ότι θα αποκαλύψω επιπλέον στοιχεία” εσείς τί θα λέγατε; Όχι, γιατί έχεις καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια;» διερωτήθηκε από την πλευρά του ο κ. Κοντονής, ο οποίος δήλωσε την βεβαιότητά του, ότι όλοι θα τον ενθάρρυναν να δώσει τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές.

«Επομένως, ο υπουργός Άμυνας γιατί εγκαλείται; Για παρατυπίες; Για υπερβάλλοντα ζήλο; Πείτε ότι θέλετε. Το καθήκον του ως υπουργός και ως πολίτης το έκανε. Του ζήτησε να δώσει στην Δικαιοσύνη τα στοιχεία και προφανώς προσπάθησε να τον ενθαρρύνει για να πράξει αυτά τα οποία έπρεπε να πράξει» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Δήλωσε επίσης, ότι η αλληλουχία των γεγονότων, δεν έχει να κάνει με συμφέροντα, ούτε με πλειστηριασμούς εκδοτικών ομίλων και προσέθεσε ότι ο κ. Καμμένος στις 17 Ιανουαρίου που επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο, προφανώς και δεν ήξερε ότι ο κ. Μαρινάκης, θα πάρει μέρος σε πλειστηριασμό στον ΔΟΛ.