Skip to main content

Ο παλαιοσυνδικαλισμός και οι ευαίσθητοι προοδευτικοί

Ο παλαιοσυνδικαλισμός που δείχνει ξανά τα δόντια του, οι "ευαίσθητοι προοδευτικοί" και οι αθλιότητες από το Προξενείο της Κομοτηνής.

Πολύ θετικά θα είναι τα αποτελέσματα αν γίνει δεκτή η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για καθιέρωση ποσόστωσης στην κατανομή προσφύγων στους «28». Στόχος είναι η «δίκαιη και ισομερής ανάληψη του βάρους» μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Εδώ τώρα θέλει τρέξιμο, κι επειδή εμείς ήμαστε συνήθως αλλ’ αντ’ αλλού (γιατί ψηφίσαμε το Δουβλίνο ΙΙ;) ας συμπαρασταθούμε τους Ιταλούς που τώρα έχουν το ίδιο ζόρι μ’ εμάς.

Ο παλαιοσυνδκαλισμός έδειξε πάλι το πρόσωπό του. Επειδή «έτσι τους γουστάρει» οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ μπήκαν με το έτσι θέλω στην ΕΡΤ απαιτώντας την πρόσληψή της. Το ότι οι χιλιάδες υπάλληλοι του αμαρτωλού συγκροτήματος δεν είναι όλοι απαραίτητοι, αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι είμαστε τσαμπουκάδες, και δεν λογαριάζουμε ούτε νόμους, ούτε τους 1,5 εκατ. απολυμένους του ιδιωτικού τομέα.

Ποιος τολμάει να τους φέρει αντίρρηση; Ο Φωτόπουλος μας είπε ότι αν δεν μας αρέσουν τα προκλητικά προνόμια της ΓΕΝΟΠ, να «πιούμε ξύδι». Ο Μιχ. Ιγνατίου έγραψε σε άρθρο του: «Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου), άλλα έλεγε στους Αμερικανούς, άλλα στον κ. Καραμανλή και όταν βρισκόταν στο πεζοδρόμιο με τους συνδικαλιστές ξεσάλωνε… Με δεδομένη την “αμερικανική παιδεία” του ήταν περίεργος ο δεσμός του με την κρατικοδίατη ηγεσία των συνδικαλιστών, που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ. Έδειχνε να τους τρέμει…». Αν ήταν μόνο ο γιος της Μάργκαρετ που τους φοβάται…

Και να ήταν μόνο οι συνδικαλιστές… Περίπου 90 "ευαίσθητοι προοδευτικοί" πραγματοποίησαν πορεία στις Καστανιές του Έβρου με κυρίαρχο σύνθημα την καταστροφή του φράχτη. Μπαίνουν που μπαίνουν όποτε θέλουν στα νησιά, γιατί να τους ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους… Ας μπαίνουν ελεύθερα και από τον Έβρο.

Όλα αυτά δείχνουν όμως πόσο ζημιά μπορούν να κάνουν οι μικρές ομάδες πίεσης. Αυτοί οι 90 ήρθαν με λεωφορεία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Πόσοι ήταν σε κάθε λεωφορείο; Και ποιος σοβαρός άνθρωπος θα τους λάβαινε υπόψη; Και όμως, στην Ελλάδα έγινε είδηση.

Ενδιαφέρθηκαν άραγε οι παλαιοσυνδικαλιστές και οι ευαίσθητοι προοδευτικοί ότι σε τρεις μήνες δεκάδεςς δισεκατομμύρια ευρώ χάθηκαν λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας; Ότι κλείνουν επιχειρήσεις και καθημερινά έχουμε εκατοντάδες άνεργους; Γιατί να ενδιαφερθούν για τους άλλους;

Αν κάναμε τα μισά από ό,τι κάνει η Τουρκία στην προπαγάνδα της, θα ήμασταν οι πρώτοι του χωριού. Προσέλαβε ένα πρώην διευθυντή της CIA, τον Πόρτερ Γκος, για το λόμπι της, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις για εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Τα δικά μας συμφέροντα εξυπηρετούνται από τον Παρασκευόπουλο και τον Ξηρό.

Πόσες αθλιότητες θα ακούσουμε ακόμη από τους ανθρώπους του Προξενείου Κομοτηνής; Τους ενόχλησε τώρα και το άσμα «Μακεδονία ξακουστή», επειδή περιέχει την λέξη «βάρβαροι» διότι, λένε, «διδάσκει τον ρατσισμό στα παιδιά». Όλη η ιστορία είναι βέβαια η υπεράσπιση των σλαβόφιλων με τους οποίους συνεργάζονται και εκλογικά. Δεν τους ενόχλησε που στο στρατιωτικό εμβατήριο της Τουρκίας τραγουδούν «θα σφάξω χίλια κεφάλια γκιαούρηδων». Ζητούν μάλιστα να παρέμβει το Υπουργείο σε αυτή την κατάσταση που μυρίζει «διακρίσεις» και «εχθρότητα». Κοίτα ευαισθησία οι τουρκόφρονες!

Καλλισθένης