Skip to main content

Ο Πακιστανός νικητής του τζόκερ και οι εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη

Ο ενθουσιασμός για τον Πακιστανό νικητής του τζόκερ, οι εξορκισμοί της νιγηριανής σέχτας στη Θεσσαλονίκη και η Ευρώπη των «ισότιμων» μελών.

Μού αρέσει που μιλάμε για ισότιμα κράτη-μέλη στην Ε.Ε., την ώρα που ο πρωθυπουργός συζητά μόνον με Μέρκελ και Ολάντ. Αν συμφωνήσουν αυτοί, όλα εντάξει. Και αν οι υπόλοιποι 25 διαφωνούν; Αποκλείεται να διαφωνήσουν. Οι «φυτευτοί» ηγέτες έχουν ρόλο να συμφωνούν. Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι «πιο ίσοι».

Με πτώση που ξεπερνά το 20% στην τουριστική κίνηση έκλεισε ο Μάιος στην Κρήτη. Οι φορείς εκφράζουν τον προβληματισμό, με την ανασφάλεια που επικρατεί για το μέλλον της χώρας, αλλά και για την ακινησία της κυβέρνησης. (Σημείωση: ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έλαβε το Ηράκλειο 47,84%, στα Χανιά 43,07%, στο Ρέθυμνο 39,55% και στο Λασήθι 43,50%. Αφού αυτή ήταν η επιλογή τους, γιατί διαμαρτύρονται;)

Ενθουσιασμένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, με τις φήμες ότι Πακιστανός ήταν ο κερδισμένος, με τα 9.5 εκατ. ευρώ, στο τζόκερ. «Υπάρχει Θεός τελικά!», αναφώνησε, μη κρύβοντας την χαρά της που δεν κέρδισε τα χρήματα Έλληνας. Τώρα, που οι φήμες διαψεύστηκαν, πρέπει να αναφωνήσει «Λάθος έκανα, δεν υπάρχει Θεός». Η κυρία εθνοσωτήρ έλυσε το πρόβλημα ύπαρξης ή όχι του Θεού. Εξαρτάται από το ποιος κερδίζει στο τζόκερ.

Άκου τώρα, τι αποκαλύπτει στα «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστου. Ο Βαρουφάκης φαίνεται ότι είχε σπεύσει να διορίσει την Έλενα Παναρίτη στο ΔΝΤ πολύ καιρό πριν, από τις αρχές Μαΐου. Με λίγα λόγια η “ψηφοφορία” που έγινε μεταξύ των μελών του Οικονομικού επιτελείου, παρουσία του Πρωθυπουργού, ήταν για τα... μάτια.

Το θέμα είναι, ότι δεν ξέρουμε αν θα δεχθεί το ΔΝΤ να διώξει την Παναρίτη και να δεχθεί άλλον, αφού ήδη την έχει προσλάβει. Άσε που, περίμενε ευκαιρία η Αλβανία να πάρει την θέση μας στο ΔΝΤ, ελπίζοντας ότι θα αδειάσει η θέση.

Μήπως πράγματι μάς ψεκάζουν, βρε παιδιά; Δεν εξηγείται αλλιώς. Μια νιγηριανή χριστιανική σέχτα κάνει εξορκισμούς στην Θεσσαλονίκη, και ανεβάζει βίντεο στο διαδίκτυο. Δεν θα ήταν ίσως περίεργο, αν απευθυνόταν μόνο σε Νιγηριανούς. Αλλά, στις εικόνες η πλειονότητα των παρευρισκομένων είναι λευκοί! Το πιο τρελό είναι, ότι γιατρεύουν και… κατάγματα! (Ψηφίζουν όλοι αυτοί; Και καθορίζουν το μέλλον της Ελλάδας;)

Η Ουκρανία βρήκε τρόπο να γεμίσει τα ταμεία του κράτους. Αποφάσισε την φορολόγηση στις πόρνες για να τονώσει την οικονομία της χώρας. Μάλιστα η αρμόδια υπουργός είπε ότι «Το καλοκαίρι, στην Οδησσό έρχονται κατά κύματα οι Τούρκοι να εξυπηρετηθούν». Και διαβάστε τώρα, τι αποκάλυψε και για την Ελλάδα, που εμείς το έχουμε κρυφό:

«Τέτοιου είδους φορολόγηση αποδίδει και δίδει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη. Έτσι η Βρετανία έχει αυξήσει το έσοδά της αφού υπολογίζονται στο 1% του ΑΕΠ, στη Γερμανία αντιστοιχεί με το 3%, στην Ελλάδα, ενώ είχαν μεγάλες προοπτικές, τελικά αποδίδει μόνο στο 2% του ΑΕΠ, παρεμπιπτόντως και το ποσοστό αυτό είναι καλό».

Καλλισθένης