Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
x

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΟΜΠΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπαρόζο θα είναι αυτός που θα εισηγηθεί το αν θα πρέπει παραμείνει η Goldman Sachs στο Λονδίνο μετά το Brexit.

Ενδεχομένως, θα το έχετε ακούσει, καθώς, ως είδηση, κυκλοφόρησε από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, σας το αναφέρουμε ως ένδειξη του τι σημαίνει (και πώς γίνεται) το lobbing στις Βρυξέλλες: Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναλαμβάνει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου της Goldman Sachs International.

Η είδηση, έσκασε περίπου ως βόμβα στη βελγική πρωτεύουσα, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο υψηλόβαθμος πρώην κοινοτικός αξιωματούχος οδεύει προς την «τράπεζα του Θεού», η οποία στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει ποτέ ή σχεδόν ποτέ σχεδόν για... καλό την επικαιρότητα. Βεβαίως και οι προκάτοχοι του κ. Μπαρόζο είχαν αποδεχθεί διάφορες θέσεις, που τους απέφεραν πολλά στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιλέγει την Goldman Sachs για το επόμενο βήμα του. Ο Μπαρόζο θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο Πίτερ Σάδερλαντ, που αποφάσισε να αποχωρήσει, λόγω ηλικίας.

Ποια θα είναι η πρώτη αποστολή του; Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι θα είναι αυτός που θα κάνει την τελική εισήγηση στην ηγεσία της τράπεζας για το αν πρέπει να φύγει από το Λονδίνο, λόγω Brexit και στην περίπτωση αυτή, που θα πρέπει να εγκατασταθεί. Εννοείται ότι οι κριτικές σε βάρος του κ. Μπαρόζο, από πρώην συναδέλφους του και όχι μόνο, όλες αυτές τις μέρες, περισσεύουν...
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ