Skip to main content

Ο Ομπάμα ζητά ανακωχή με τη Wall Street

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, έκανε σήμερα έκκληση στη Wall Street να πάψει να αντιτίθεται στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα έκανε σήμερα έκκληση στη Wall Street να πάψει να αντιτίθεται στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ είναι καταδικασμένες να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, αν η δράση της νομοθεσίας δεν αποδώσει όπως πρέπει.

«Ελάτε μαζί μας, αντί να πολεμάτε την προσπάθειά μας», ήταν η παρότρυνση του Ομπάμα. «Είναι βασικό να πάρουμε το μάθημά μας από αυτήν την κρίση, έτσι ώστε να μην καταδικάσουμε τους εαυτούς μας να την επαναλάβουμε», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε ομιλία του στο κολέγιο Cooper Union του Μανχάταν.

«Και μη γελιέστε, αυτό ακριβώς θα συμβεί αν επιτρέψουμε αυτή τη στιγμή να περάσει, ένα αποτέλεσμα που είναι απαράδεκτο για εμένα και για τον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο πιέζουν για την προώθηση του νομοσχεδίου της οικονομικής μεταρρύθμισης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος κάλεσε ιδιαίτερα τους «τιτάνες της βιομηχανίας» της Αμερικής να στηρίξουν την οικονομική μεταρρύθμιση, παρά να προσπαθούν να υποσκάψουν αυτήν την προσπάθεια.

«Θέλω να σας παροτρύνω να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας αντί να μας πολεμάτε», σημείωσε ο κ. Ομπάμα. Ακόμη, δήλωσε ότι η οικονομική μεταρρύθμιση θα βάλει ένα τέλος στο σχέδιο διάσωσης των τραπεζών.
«Μία ψήφος για τη μεταρρύθμιση είναι μία ψήφος για να δοθεί τέλος στα σχέδια διάσωσης που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους. Αυτή είναι η αλήθεια. Τελεία», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.