Skip to main content

Ο Ομπάμα δεσμεύτηκε για μείωση του ελλείμματος

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε, σήμερα, στη σύνοδο κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού, στη Σιγκαπούρη, να λάβει «ισχυρά μέτρα» για τη μείωση του αμερικανικού δ
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε, σήμερα, τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (Apec), στη Σιγκαπούρη, να λάβει «ισχυρά μέτρα» για τη μείωση του αμερικανικού δημοσίου ελλείμματος.

«Και ενώ η οικονομία ανακάμπτει, δεσμεύομαι να λάβω ισχυρά μέτρα για τη μείωση, πακροπρόθεσμα, του δημοσίου ελλείμματος των ΗΠΑ, γιατί η ανάπτυξη με χρέη δε συμβιβάζεται με τη διαρκή ευημερία», τόνισε ο Ομπάμα.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ έφθασε το 2008-2009 το ύψος ρεκόρ των 1,417 δισ. δολαρίων.

Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε εξάλλου τις ασιατικές χώρες να συμμετάσχουν στην «επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας» και να αλλάξουν το ουσιαστικά προσανατολισμένο στις εξαγωγές οικονομικό μοντέλο τους.

«Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις ίδιες πολιτικές που οδήγησαν σε μια μη ισορροπημένη ανάπτυξη. Εάν το κάνουμε, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε από κρίση σε κρίση», τόνισε ο Ομπάμα.