Skip to main content

Ο Ολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος στα Camp του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη πρόσφερε στον Παύλο Μάμαλο το ιστορικό λεύκωμα του δήμου ως ανάμνηση από τις επισκέψεις στο θερινό camp.

Η δύναμη της ψυχής που επιδεικνύουν τα άτομα με αναπηρία βρέθηκε στο επίκεντρο των επισκέψεων που έκανε στα camp του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο «γίγαντας» της άρσης βαρών που στην Παραολυμπιάδα του Ρίο χάρισε στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 107 κιλών επισκέφτηκε χτες και προχτές τα παιδιά που συμμετέχουν στο φετινό 6ο θερινό Camp της ΚΕΠΑΠ του δήμου και μαζί με άλλους αθλητές με αναπηρία έστειλαν αισιόδοξα και θετικά μηνύματα ζωής.

«Είναι μεγάλη τιμή να υποδεχόμαστε τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στην άρση βαρών Παύλο Μάμαλο. Πάνω απ’ όλα είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα ότι η δύναμη της ψυχής νικά όλες τις δυσκολίες της ζωής. Και είμαστε διπλά χαρούμενοι που ο Παύλος είναι ένα δικό μας παιδί. Γιατί εδώ προπονείται για τέσσερα χρόνια στο ΔΑΚ Πυλαίας και μαζί με τον άξιο ομοσπονδιακό προπονητή του, τον πυλαιώτη Δημήτρη Ιωαννίδη πέτυχε όλες αυτές τις επιτυχίες», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Σωκράτη Δωρή και τον πρόεδρο της ΚΕΠΑΠ  Γιάννη Καρτάλη υποδέχτηκαν τον Παραολυμπιονίκη.

Μαζί ήταν και η επίσης Παραολυμπιονίκης Νάντια Καζαντζίδου, καθώς και ο Δημήτρης Ανατολίδης που αγωνίζεται στο αγώνισμα μπάσκετ σε καροτσάκι στην ομάδα  «Μέγας Αλέξανδρος». Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη πρόσφερε στον Παύλο Μάμαλο το ιστορικό λεύκωμα του δήμου ως ανάμνηση από τις επισκέψεις στο θερινό camp.

Στη συνέχεια ο Παραολυμπιονίκης συνομίλησε με τα παιδιά και οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή. «Πως αισθανθήκατε όταν σηκώσατε 247 κιλά;» «Πως νιώσατε όταν νικήσατε;», «Πόσα χρόνια κάνετε αυτό το άθλημα;» «Πόσα μετάλλια πήρατε;», αλλά και ακόμη πιο δύσκολες ερωτήσεις που αφορούσαν στο μέλλον («Τι θα κάνετε όταν σταματήσετε να αγωνίζεστε;»), αλλά και το παρελθόν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σχολείο ένα άτομο με αναπηρία. Στο τέλος οι συμμετέχοντες στο Camp ανέβηκαν στα αναπηρικά καροτσάκια για να δουν τις δυσκολίες του μπάσκετ για τα ΑΜΕΑ.

"Το μήνυμα βέβαια τέτοιων εκδηλώσεων είναι ιδιαίτερα θετικό. Και περιέχεται στα λόγια του Παύλου Μάμαλου για το πως αισθάνεται κάποιος Παραολυμπιονίκης ως αθλητής της Ελλάδας. «Όταν είμαι κάτω από την μπάρα και φορώ τη φανέλα της Ελλάδας δεν αισθάνομαι το οποιοδήποτε βάρος. Γιατί όταν αγαπάς κάτι δεν κουράζεσαι. Χρειάζεται απλά πίστη, προπόνηση και σκληρή δουλειά»", καταλήγει η ανακοίνωση.