Skip to main content

Ο Νίνο σήμερα στον Αστερόκοσμο

Η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει… επικίνδυνα στον Αστερόκοσμο, παρά το χειμωνιάτικο σκηνικό, καθώς υποδέχεται σήμερα στις 20:00 τον δημοφιλή καλλιτέχνη Νίνο, στην υπαίθρια μουσική σκηνή του χριστουγε

Η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει… επικίνδυνα στον Αστερόκοσμο, παρά το χειμωνιάτικο σκηνικό, καθώς υποδέχεται σήμερα στις 20:00 τον δημοφιλή καλλιτέχνη Νίνο, που υπόσχεται «θερμές» μουσικές εκπλήξεις στην υπαίθρια μουσική σκηνή (In Αrt music stage) του χριστουγεννιάτικου πάρκου της ΔΕΘ-Helexpo. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τη συναυλία με το εισιτήριο εισόδου στον Αστερόκοσμο.

Ο Νίνο ανοίγει σήμερα τις συναυλιακές εκδηλώσεις του Αστερόκοσμου, που περιλαμβάνουν σημαντικά ονόματα της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής και θα γίνουν πόλος έλξης των επισκεπτών.

Ιδιαίτερη προτίμηση όμως δείχνουν ήδη κυρίως οι μικροί επισκέπτες του Αστερόκοσμου στα διαδραστικά του εργαστήρια, στο περίπτερο 13. Μολύβια, χαρτόνια, ξυλομπογιές, πολύχρωμα χαρτιά, κόλλες, χάντρες, διακοσμητικά υλικά και όλα τα σύνεργα που χρειάζονται οι μικροί καλλιτέχνες παίρνουν σχήμα και γίνονται οι ομορφότερες, γιορτινές δημιουργίες στο Εργαστήρι με τις χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, ενώ στο Εργαστήρι Βιβλιοφιλίας τα βιβλία κουβεντιάζουν –σε ένα εντυπωσιακό κουκλοθέατρο- και ζητούν από τα παιδιά να τα συντροφεύσουν τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.  

Image
Ο Νίνο σήμερα στον Αστερόκοσμο

Στο Εργαστήρι πηλού οι μικροί επισκέπτες φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλα είδη από πηλό, ενώ στο Εργαστήρι της διατροφής μαθαίνουν μέσα από ένα κουκλοθέατρο πως οι λαχταριστές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Στο Εργαστήρι του περιβάλλοντος επιδαπέδια παιχνίδια χαρίζουν γνώσεις για το περιβάλλον, τη διαχείριση και την προστασία του, ενώ στο Εργαστήρι μουσικής τα μουσικά όργανα αναλαμβάνουν δράση και η αφήγηση παραμυθιών και διηγημάτων με δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι ντύνεται με όμορφες μελωδίες.  

Image
Ο Νίνο σήμερα στον Αστερόκοσμο

Στο Εργαστήρι κινούμενου σχεδίου τα παιδιά χρωματίζουν ένα χριστουγεννιάτικο τοπίο, βασισμένο σε ένα ψηφιακό περιβάλλον και οι εικόνες αποκτούν κίνηση με μαγικό τρόπο. Τέλος, μετά τη μεγάλη βόλτα σε όλα τα εργαστήρια, έρχεται το Εργαστήρι συσκευασίας δώρου, όπου μικροί και μεγάλοι συσκευάζουν τα δώρα τους, επιλέγοντας πολύχρωμες κορδέλες και εντυπωσιακά περιτυλίγματα.

Ο Αστερόκοσμος μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτός μόνο το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 22:00. Τα Σαββατοκύριακα 13 και 14 Δεκεμβρίου, αλλά και 20 και 21 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 22:00. Από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00 και τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τις 11:00 έως τις 20:00.

Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου). Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν, ενώ το εισιτήριο για οικογένειες 4 ατόμων ορίστηκε στα 20 ευρώ. Η είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.

Ο Αστερόκοσμος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, με επίσημη τράπεζα την Εθνική Τράπεζα, με χορηγούς το αναψυκτικό ΛΕΠΟΓΚΑ και τις μπαταρίες ENERGIZER, αλλά και την Skyserv Handling Services και με τη στήριξη της Εγνατίας Οδού.