Skip to main content

Ο Νετανιάχου ακύρωσε το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «υποχώρησαν από τη θέση αρχών», όπως είπε, επιτρέποντας να περάσει η ψηφοφορία χωρίς να εξαρτηθεί η κατάπαυση του πυρός από την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς

Ο Νετανιάχου ακύρωσε το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθεί για την έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Δείτε - Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Πέρασε το ψήφισμα για κατάπαυση πυρός στη Γάζα – Απείχαν οι ΗΠΑ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον μιας αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ της Δευτέρας που ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 14-0, αφού οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος βέτο και αντ' αυτού απείχαν.

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «υποχώρησαν από τη θέση αρχών», όπως είπε, επιτρέποντας να περάσει η ψηφοφορία χωρίς να εξαρτηθεί η κατάπαυση του πυρός από την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία επρόκειτο να παρουσιάσει στους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου τα σχέδια για μια αναμενόμενη χερσαία εισβολή στη στρατηγική πόλη Ράφα της Γάζας, όπου πάνω από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πολίτες έχουν αναζητήσει καταφύγιο από τον πόλεμο.