Skip to main content

Σε ηλεκτρικό ποδήλατο ο Μπουτάρης-«Εχθρική η διοίκησή μας στα ΙΧ»(vid)

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα σε πιλοτική πεζοδρόμηση τμήματος της Αγ. Σοφίας, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στη Θεσσαλονίκη στην πεζοδρομημένη Αγίας Σοφίας παρευρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να ανέβει σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, στέλνοντας έτσι το μήνυμα για την αξία του οικολογικού τρόπου μετακίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα σε πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγ. Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» και της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο».

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βελτιώσουμε την κατάσταση στην πόλη. Είτε με πεζοδρομήσεις, είτε με άλλες αναπλάσεις με ήπια κυκλοφορία, ανάπτυξη περισσότερου μεταφορικού έργου με τα δημόσια μέσα μεταφοράς - όσα έχουμε. Ειδικά η ανάπλαση της Αγίας Σοφίας με την ολοκλήρωσή της, πιστεύω ότι θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της και των γύρω περιοχών», τόνισε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε:

«Έχουμε δηλώσει εξαρχής ότι αυτή η διοίκηση είναι - ας πούμε - εχθρική προς τη χρήση αυτοκινήτου».