Skip to main content

Οι επιθέσεις των οπαδών του Γκρούεφσκι και η ανησυχία του Ερντογάν

Οι απίστευτες κατηγορίες στα Σκόπια, η στάση της ΝΔ στις ασχήμιες της Τουρκίας, οι τσιγκουνιές του Τραμπ και οι στρατιωτικές δαπάνες.

Έχουν εθιστεί οι Τούρκοι στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Κι αν κάποτε μιλήσουν με ειλικρίνεια, δεν θα γίνουν πιστευτοί [ξέρω και κάτι δικούς μας, με την ίδια διαστροφή]. Ο σουλτάνος Ερντογάν, αξιολόγησε ως ανησυχητικά τα γεγονότα που συμβαίνουν στα Σκόπια, τονίζοντας ότι «Με τη βία δεν μπορεί να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα».

Αυτό το λέει ο άνθρωπος, που αν κάθε πρωί δεν πιει ένα ποτήρι με αίμα φίλων και αντιπάλων, δεν πάει καλά η μέρα του. Ως καλός ισλαμιστής, είναι εναντίον της βίας ο άνθρωπος, και το… αποδεικνύει συνεχώς στα λόγια. Αν το εφάρμοζε κιόλας, δεν θα διέλυε την χώρα του.

Ο Μπουτάρης κινδυνεύει να χάσει την πλειοψηφία στον Δήμο, έγραψε η voria.gr. Κάποιοι φαίνεται σκέφτηκαν, πως αρκετά κράτησε το αστείο, και ότι πρέπει να σοβαρευτεί η κατάσταση στον Δήμο. Ο δήμαρχος δεν θα έχει πρόβλημα να βρεθεί με άλλον σχηματισμό. Συνεργάστηκε από το ΚΚΕ μέχρι την άκρως καπιταλιστική Δράση. Τα "ορφανά" του ίσως έχουν, αν η επόμενη δημοτική Αρχή ασκήσει ενδελεχή έλεγχο για παραλείψεις.

Οι οπαδοί του Γκρούεφσκι που εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, χτύπησαν και την βουλευτίνα Σεκερίνσκα, αρπάζοντάς την από τα μαλλιά. Όταν η Σεκερίνσκα ήταν πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, παραδίδοντας στον Ζόραν Ζάεφ, κατηγορήθηκε από τον Γκρούεφσκι ότι ήταν πράκτορας της Ελλάδας!

Το ατράνταχτο επιχείρημα ήταν, ότι φορούσε πανάκριβες γόβες [τις υπολόγιζαν σε 5.000 ευρώ], άρα, πού βρήκε τόσα χρήματα [με 800 ευρώ βουλευτικό μισθό], οι Έλληνες της τα έδωσαν. Τόσα απλά.

Να λέμε και τα καλά. Σωστή είναι η στάση που τήρησε η Ν.Δ., καθώς στη δήλωση για τις τουρκικές ασχήμιες δεν έπεσε στην παγίδα της εσωτερικής αντιπαράθεσης και στήριξε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις των Τούρκων, δήλωσε: «Η Τουρκία οφείλει, επιτέλους, να συνηθίσει και να αποδεχτεί την αυταπόδεικτη και θεμελιώδη αρχή ότι οι διμερείς σχέσεις των Κρατών διέπονται από συγκεκριμένους κανόνες και Διεθνείς Συνθήκες που πρέπει να γίνονται σεβαστές».

Άρχισε τις τσιγκουνιές ο Τραμπ, σχετικά με την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας: «Ενημέρωσα την Νότια Κορέα ότι το σωστό είναι να πληρώσουν. Είναι ένα σύστημα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Είναι φοβερό. Αυτό το πράγμα καταστρέφει τους πυραύλους κατευθείαν στον ουρανό», δήλωσε. Πού πήγε η θέση των ΗΠΑ ότι έχει άμεσα συμφέροντα παντού στην υφήλιο, γι’ αυτό και βομβαρδίζει όπου λάχει;

Δεν παίζονται με τίποτα ορισμένοι… Δυο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στην Ημερίδα που έγινε στην Τρίπολη με βασικό θέμα εκδήλωσης ότι «Σκοτώνουν και οι στρατιωτικές δαπάνες, όχι μόνο οι πόλεμοι». Οι αερολόγοι [σ.σ. έχουν και τα άλλα κόμματα τέτοιους λεβέντες, ας μη χαίρονται], που γύριζαν την Ελλάδα εκτοξεύοντας ιδεολογικές σαχλαμαρίτσες, συνεχίζουν τα μπολσεβίκικα.

Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μη ξοδεύουμε σε στρατιωτικές δαπάνες. Μπορούν να μάς πουν τα παλικαράκια, πώς αντιμετωπίζεται η επιθετικότητα της Τουρκίας; Μόνο με ιδεολογικές σαπουνόφουσκες, ή μήπως ισχύει το σύνθημα που έλεγαν την εποχή που βαρούσαν τα νταούλια και χόρευαν οι αγορές, ότι "το Αιγαίο ανήκει στα ψάριά του";