Skip to main content

Ο Μπουτάρης επιθεωρεί τις πεζοδρομήσεις

Τις εργασίες πεζοδρόμησης των οδών Δαγκλή και Ρογκότη, καθώς επίσης τις εργασίες ανάπλασης της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης θα επιθεωρήσουν αύριο ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Τις εργασίες πεζοδρόμησης των οδών Δαγκλή και Ρογκότη, καθώς επίσης τις εργασίες ανάπλασης της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης θα επιθεωρήσουν αύριο ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, στόχος είναι «να υπάρξει ένα δίκτυο πεζοδρόμων και να βάλουμε πράσινο και δένδρα στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο».

«Αυτές οι πεζοδρομήσεις, όπως και η πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας για την οποία αναμένονται εξελίξεις εντός της εβδομάδας, καθώς και η επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων, γίνονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας για εναλλακτική, πιο ανθρώπινη και φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και φυσικά αποτελούν ένα από τα κριτήρια που λαμβάνει υπόψη της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αναδειχθεί η πόλη μας χρυσός συμμέτοχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης.