Skip to main content

Ο Μπομπ Ντίλαν έδειξε ότι «αποδέχεται» το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Σε ανάρτηση της ιστοσελίδας του για νέο βιβλίο με στίχους του, ο μουσικός θρύλος, συμπεριέλαβε και το «βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας».

Έπειτα από πέντε ημέρες, ο Μπομπ Ντίλαν, με μια διακριτική κίνηση, έδειξε ότι «αποδέχεται» το Νόμπελ Λογοτεχνίας με το οποίο τιμήθηκε.

Σε ανάρτηση της ιστοσελίδας του για νέο βιβλίο με στίχους του, ο μουσικός θρύλος, μεταξύ των άλλων διακρίσεών του, συμπεριέλαβε και το «βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας».

Είναι η πρώτη φορά που ο τραγουδιστής «αναγνωρίζει», έστω και έμμεσα, ότι γνωρίζει ότι βραβεύτηκε με Νόμπελ.

Τη Δευτέρα, η μόνιμη γενική γραμματέα της επιτροπής των Νόμπελ Σάρα Ντάνιους δήλωσε ότι η Ακαδημία θα σταματήσει τις προσπάθειες επικοινωνίας με τον μεγάλο ερμηνευτή. Παρότι έστειλε email και επικοινώνησε με ανθρώπους τού περιβάλλοντος του Ντίλαν, ο ίδιος ο μουσικός δεν επικοινώνησε ποτέ προσωπικά μαζί της.

Την ημέρα ανακοίνωσης του Νόμπελ, ο 75χρονος Ντίλαν εμφανίστηκε επί σκηνής στο Λας Βέγκας αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στην τιμητική αυτή διάκριση αλλά και το χρηματικό ποσό που την συνοδεύει.

Δεν είπε καν αν σκέφτεται να μην το αποδεχτεί. Η Ντάνιους δήλωσε ότι «δεν ανησυχεί» και εμφανίστηκε σίγουρη ότι ο Μπομπ Ντίλαν θα εμφανιστεί στην ειδική τελετή απονομής, στη Στοκχόλμη, στις 10 Νοεμβρίου.