Skip to main content

Η διάψευση του Μουζάλα και η χαλαρότητα της Αθήνας για το Σκοπιανό

Η διάψευση του Μουζάλα για την κατάσταση με τους πρόσφυγες, η χαλαρότητα της Αθήνας για το Σκοπιανό και η μηνύση για τη σφαγή στην Πόλη.

Τον Μουζάλα τον δουλεύουνε ή μας δουλεύει; Είπε προ ημερών ότι «Το πρόβλημα θέρμανσης των προσφύγων λύθηκε. Δεν υπάρχει πρόσφυγας που να μη μένει σε θερμαινόμενο μέρος». Και διαψεύσθηκε για εκατοστή φορά. Ή είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης, κι η μύτη του ξεπέρασε αυτήν του Πινόκιο, ή είναι ο μεγαλύτερος αφελής και κάποιοι επιτήδειοι τον κοροϊδεύουν, για ιδιοτελείς λόγους, κι αυτός τους πιστεύει χωρίς να τους ελέγχει.

Φοβάμαι, πως θα έρθει στιγμή που θα διαπιστωθεί μεγάλο φαγοπότι στο όνομα της αριστερής ευαισθησίας.

Πάντως, η κυβέρνησης της «ευαισθησίας» και του «ηθικού πλεονεκτήματος», πράγματι το έλυσε το πρόβλημα. Απαγορεύει την φωτογράφιση σκηνών από τη ζωή των προσφύγων. Δεν υπάρχουν εικόνες, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Ό,τι κάνει και ο Ερντογάν. Ό,τι έκανε κι ο Στάλιν. Υπάρχουν πολλοί ακόμη που αμφιβάλλουν ότι μας οδηγούν σε σοβιετικό αντιδημοκρατικό καθεστώς;

Καινούργιο είδος εθνικής ευαισθησίας από τον Κατρούγκαλο, που αφού επέλυσε τα εργασιακά, θα επιλύσει ομοιότροπα και τα εθνικά θέματα. Είπε στο Βελιγράδι, για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων: «Νομίζω ότι το θέμα της ονομασίας δεν είναι αρκετό για να αποτρέψει τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις που είχαμε σε αυτή την περιοχή».

Πέραν του ότι θα πρέπει να εξηγήσει πότε και πως ήταν φιλικές οι σχέσεις μας με την Γιουγκοσλαβία και στη συνέχεια με τα Σκόπια, οι δηλώσεις του μαρτυρούν αδικαιολόγητη χαλαρότητα της Αθήνας στο ζήτημα της ονομασίας, αγνοώντας τις προκλήσεις και θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τον όρο «Μακεδονία» που παρανόμως χρησιμοποιούν τα Σκόπια.

Υπολογίζεται πως 8.000 περίπου αστυνομικοί και μυστικοί πράκτορες θα αναπτυχθούν στην πόλη της Ουάσιγκτον, κατά την ορκωμοσία του Τραμπ, χωρίς φυσικά να συνυπολογίζεται ο μικρός προσωπικός «στρατός» του, που τον ακολουθεί όπου κι αν πάει. Τόσοι αστυνομικοί φυλάγουν και τον Τσίπρα όταν έρχεται στην Έκθεση. Είναι αλήθεια, πως οι ηγέτες με παγκόσμιο κύρος πρέπει να προστατεύονται, ιδιαίτερα από την αντιπάθεια μεγάλου μέρους των λαών εναντίον τους.

Για όσους εξακολουθούν το παραμύθι, ότι άλλο ο λαός άλλο η ηγεσία του: Ο ενθουσιασμός Τούρκων από την σφαγή των «απίστων» στην Πολη είναι τόσο μεγάλος, όπως και ο αριθμός τους, ώστε η Ένωση Τουρκικών Δικηγορικών Συλλόγων έχει υποβάλει, στο γραφείο του Εισαγγελέα στην Άγκυρα, μήνυση κατά των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι επαινούν την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου, και ενάντια σε όσους δαιμονοποιούν τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Η μήνυση βασίζεται στο γεγονός ότι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξήραν τις δολοφονίες και καταδίκασαν τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς για θρησκευτικούς λόγους. Εν τω μεταξύ, και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ υποχρεώθηκε να απαντήσει στην χιονοστιβάδα των θετικών σχολίων, ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όσων επαινούν την τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Ιβάνοφ, έδωσε χάρη σε Σλάβους αλλά σε κανένα Αλβανό φυλακισμένο, και δέχεται τα πυρά των Αλβανών. Ο Ιβάνοφ, με πράξεις και δηλώσεις, τίθεται κατά των Αλβανών το τελευταίο διάστημα. Με δεδομένο ότι Ιβάνοφ και Γκρούεφσκι έχουν κοινό προσανατολισμό, ο Πρόεδρος με την στάση του δυσαρεστεί τους Αλβανούς και εμποδίζει σχηματισμό κυβέρνησης από τον Γκρούεφσκι. Τον εγκαταλείπει;