Skip to main content

Ο Μουζάλας κι ο Μπαλαούρας ξεσηκώνουν την Ομογένεια για το Σκοπιανό

Πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ για να πιέσουν τον Ομπάμα να άρει την προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Η τοποθέτηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -αν όχι όλων, των περισσοτέρων οπωσδήποτε, συμφώνως προς παλαιότερες δηλώσεις τους, αλλά και με την συμμετοχή της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδριο των «Μακεδόνων» των Σκοπίων- ήχησε σαν ξυπνητήρι όχι μόνον στ’ αυτιά των Ελλαδιτών, αλλά κυρίως των Ομογενών.

Με πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και με τη στήριξη του Τάγματος των AΧΕΠA, η Ομογένεια, και όσοι διατηρούν την εθνική συνείδηση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αποκρούοντας τις εκφοβιστικές μεθόδους των δήθεν προοδευτικών, ξεκίνησαν εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να πιέσουν την αμερικανική κυβέρνηση να άρει την προσωρινή αναγνώριση του κρατιδίου των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Όσοι πίστευαν πως με τις τριτοκοσμικές δοξασίες τους εξάλειψαν το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων, θα διαπιστώσουν πως απλώς βρίσκεται σε ύπνωση, λόγω των τεράστιων προβλημάτων επιβίωσης. Και όπως πάντα, η Ομογένεια θα δώσει το έναυσμα έγερσης.

Οι έχοντες την πρωτοβουλία, με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName), από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, ξεκίνησαν την παγκόσμια εκστρατεία μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης της συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

(Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. ξεκίνησε το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες υπογραφές «offline» από ενδιαφερόμενους Αμερικανούς πολίτες (Ελληνικής και μη καταγωγής), πέρσι τον Απρίλιο).  Υπενθυμίζεται, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2008 προσυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, στην οποία καλούσαν την ΠΓΔΜ να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της και να εργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία και να κάνουν βήματα, όχι μόνο για «τον τερματισμό της διάδοσης αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας», αλλά και να «επανεξετάσουν το περιεχόμενο των βιβλίων, χαρτών και διδασκαλικών εγχειριδίων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παρέχουν ορθή πληροφόρηση».

Εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική, η Παμμακεδονική επαναφέρει το θέμα της σχετικής δέσμευσής τους. Στην πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου της κ. Χατζή και στελεχών της Παμμακεδονικής με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια, ο κ. Μάθιου Νίμιτς αναγνώρισε το λάθος του Τζωρτζ Μπους, ενώ κορυφαία στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής παραδέχονται σήμερα το λάθος που έγινε το 2004 δικαιολογώντας ότι είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα διευκολύνονταν μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και θα διεσφαλίζετο η σταθερότητα στην περιοχή.

Οχτώ χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι η αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορα μας και η διαρκής κλιμάκωση του αλυτρωτισμού από την γείτονα, ενώ αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας από την Αμερικανική πλευρά.

«Είμαστε πανέτοιμοι», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δ. Χατζής. Έχουμε στην φαρέτρα μας όλα τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε αλλά και την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι κι επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσής μας. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αλλαγή των γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή περί της Ελλάδας και το συμφέρον των δύο πατρίδων μας».

«Απευθύνουμε έκκληση στον Ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν προστατεύοντας όχι μόνον την ελληνική αλλά την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά και αλήθεια. Η ιστορική αλήθεια έχει καταδειχθεί περίτρανα από τους 374 κορυφαίους πανεπιστημιακούς ανά τον κόσμο οι οποίοι προσυπέγραψαν σχετική επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα με πρωτοβουλία του Αρχαιολόγου Στήβεν Μίλλερ.

» Καμία έκπτωση ή υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα και στην πολιτιστική μας κληρονομιά» καταλήγει ο κ. Χατζής.

Τι οφείλετε να κάνετε:

*  Σε όλες τις αναρτήσεις σε Twitter και Facebook να προσθέτετε τα ακόλουθα hashtag: #ThatsNotYourName #Macedonia
* Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται το Link ή την ιστοσελίδα http://panmacedonian.info/ στην κατηγορία “Support Our Petition”.
* Διαδίδετε αυτή την ανάρτηση με κάθε τρόπο. Αναρτήσεις στα social media, τη στέλνετε με email.

Δεν χαρίζουμε κανένα όνομα Μακεδονία σε κανένα αλβανοβουλγαρικό κρατίδιο στα βόρεια σύνορά μας.