Skip to main content

Ο Μητσοτάκης σε πορεία εκλογών: Λάρισα, Δεσκάτη, Γρεβενά, Μέτσοβο, Θεσσαλονίκη...

Οι συναντήσεις Γεραπετρίτη και Μπρατάκου στη Θεσσαλονίκη, τα μάτια στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος και οι γκρίνιες στο Μέγαρο. Ψωμιάδης για τον δήμο Δέλτα;

-Λάρισα, Δεσκάτη, Γρεβενά, Μέτσοβο κι από εκεί Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έρχεται Θεσσαλονίκη μέσω Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Σχεδιασμένο από καιρό, καθώς πολλοί είχαν απορήσει για ποιο λόγο ενώ επισκέφτηκε τους τρεις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, άφησε εκτός τα Γρεβενά. Κάποιοι το συνέδεαν με την υπόθεση Πάτση, κάποιοι άλλοι έκαναν ευφάνταστα σενάρια... Αλλιώς όμως τα είχε σχεδιάσει ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του. Στη Λάρισα έχει κεντρική ομιλία, με επίκεντρο όλη τη Θεσσαλία, στη Δεσκάτη θα κάνει βόλτα στην πόλη, στα Γρεβενά θα βρίσκεται το πρωί του Σαββάτου και στο αγαπημένο του Μέτσοβο θα περάσει το "σκάρτο" τριήμερο, για να βρεθεί στη δυτική Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τετάρτη. Μεταξύ Μετσόβου και Θεσσαλονίκης θα μεσολαβήσει βέβαια η Αθήνα, όμως η περιοδεία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας προτού ανοίξει ο κύκλος των επίσημων προεκλογικών επισκέψεων θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό. Ο στόχος πλέον είναι εφικτός, ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που κυκλοφορεί ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει τις εκλογές για την 9η Απριλίου, με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου σε αυτή την περίπτωση να τοποθετείται στις 10 Μαρτίου.

Νέα Δημοκρατία πάντως είναι σε έντονο προεκλογικό ρυθμό. Χτες είχαμε δυο στελέχη του στενού πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, συμμετείχε χτες σε κλειστή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο οργανωτικά ζητήματα των εκλογών και θέματα εκλογικής προετοιμασίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Διοικούσας, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο διευθυντής του οργάνου, Ανέστης Φίσκας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β' Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Νίκος Πατσέας και οι δυο πρόεδροι των ΔΑΚΕ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και η επίσκεψη του πρωθυπουργού την Τετάρτη στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ο κ. Γεραπετρίτης και οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως μεγάλο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας πρέπει να πέσει στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου είναι αναγκαίο να επικοινωνηθεί το κυβερνητικό έργο και δεν αρκεί μόνον η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη.

-Το άλλο στέλεχος της ΝΔ που βρέθηκε σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη χτες ήταν ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό και γενικός γραμματέας στον Πρωθυπουργό, Γιάννης Μπρατάκος. Ο κ. Μπρατάκος ήταν προσκεκλημένος ως βασικός ομιλητής στην εκδήλωση που οργάνωσαν ο γραμματέας Τέως Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και Πολιτευτών, Κώστας Σκρέκας και οι αναπληρωτές του Κώστας Ζαχαράκης και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Σωτήρης Κούβελας, Βαρσάμης Γιοβανούδας, Ευγένιος Χαϊτίδης, Βασίλης Πάππας, Γιάννης Σφενδόνης, Γιώργος Ορφανός, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Παναγιώτης Ψωμιάδης. Επίσης, μάθαμε ότι συμμετείχαν πρώην και νυν πολιτευτές της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, Διαμαντής Γκολιδάκης, Δημήτρης Βενιέρης, Ανατολική Κωνσταντινίδου και Άντζελα Φίλου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να συσπειρώσει και να ενώσει το παρελθόν του κόμματος με το παρόν του και να ενεργοποιήσει τους τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές στη νέα εκλογική μάχη, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία τους. Από την άλλη, να ενεργοποιήσει και τους πολιτευτές τέως και νυν, δίνοντας το στίγμα ότι οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, στη μάχη πρέπει να συμμετέχουν όλοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι υποψήφιοι και να προσφέρουν για να επιτευχθούν οι εκλογικοί στόχοι του κόμματος. Δεν κύλησε ανέφελα η εκδήλωση από ό,τι μαθαίνω, διότι εκφράστηκαν κάποιες γκρίνιες και παράπονα, όμως η διάθεση για συμμετοχή όλων στην εκλογική μάχη της ΝΔ ήταν έκδηλη.

-Το νέο σενάριο για το πολιτικό μέλλον του Παναγιώτη Ψωμιάδη τον φέρει υποψήφιο δήμαρχο, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, αλλά στον δήμο Δέλτα. Ακούω ότι ήδη ο ίδιος το συζητάει με διάφορα πρόσωπα και κάνει τη σχετική διερεύνηση, ώστε να λάβει τις τελικές αποφάσεις του. Σε τέτοια περίπτωση προφανώς θα έχει συνεννοηθεί με τον Μίμη Φωτόπουλο, του οποίου επίσης το πολιτικό μέλλον είναι άδηλο. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Φωτόπουλος "παίζει" ως όνομα και για υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών με τη ΝΔ και για υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα. Παλιοί στενοί συνεργάτες ήταν με τον κ. Ψωμιάδη, είμαι βέβαιος ότι δε θα τα χαλάσουν για τον δήμο Δέλτα. Το αντίθετο...