Skip to main content

Ο Μίκης Θεοδωράκης, η ελληνική ψυχή και ο «ταπεινωμένος» Ντιμίτροφ

Οι υποδείξεις Παππά σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ3, τα παράπονα των Σκοπιανών από τον Κοτζιά και η κυριαρχία των Τούρκων στα Βαλκάνια.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την εριστική, όπως λέει, στάση που διατήρησε έναντι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ3, Έλσας Ποιμενίδου και Χάρη Αρβανιτίδη, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, στη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή τους.

Τι έκανε ο κ. Στ. Παππάς. Υπέδειξε τι είδους ερωτήσεις θέλει και πρέπει να του υποβάλουν οι δημοσιογράφοι. Προς τι η έκπληξη; Δεν έγινε σαφές πώς αντιλαμβάνονται πολλοί την έννοια της δημοκρατίας;

Πώ, πω υποχωρήσεις από τους Σκοπιανούς! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μίλε Μποσνιακόφσκι, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τα ονόματα του αεροδρομίου των Σκοπίων και της κύριας εθνικής οδού, τα οποία φέρουν την ονομασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έκανε γνωστό ότι αυτό θα γίνει σύντομα, στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει σχολιάσει ότι δεν υπάρχουν τόσα κορόιδα στην Ελλάδα που να θεωρήσουν ότι είναι αρκετά αυτά για να δοθεί στα Σκόπια [στον Σόρος, δηλαδή] το δικαίωμα κλοπής της ελληνικής ψυχής. [«Το όνομά μας είναι η ψυχή μας», είπε ο Ελύτης και είχε επαναλάβει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ακροδεξιοί κι αυτοί;]

Θυμάμαι, που ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργός Σημίτης μας έλεγε ότι θα καταστήσει την Ελλάδα "ατμομηχανή των Βαλκανίων". Αντ’ αυτού, έκανε σεμινάρια για να στείλει ελληνικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια, επειδή αυτό ήθελαν οι Γερμανοί. Και αντί ημών, κυριαρχούν οι Τούρκοι, βάζοντας πόδι ακόμη και στην "αδελφή" Σερβία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποσχέθηκε στους ηγέτες της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς και το μέλος της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μπεκίρ Ιζεντμπέκοβιτς, να βοηθήσει στην κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει τις δυο χώρες.

Επίσης συζητήθηκαν οι τουρκικές επενδύσεις στην περιοχή και ένα ακόμα επενδυτικό σχέδιο για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου που θα ενώνει την πόλη Νόβι Παζάρ της Σερβίας με την περιοχή Σαντζάκ, όπου υπάρχει έντονο μουσουλμανικό στοιχείο.

Αδιαφόρησε για τις "συστάσεις" των ΗΠΑ, η Γερμανία, και εξέδωσε τη σχετική άδεια για την κατασκευή και εκμετάλλευση του μήκους 55 χιλιομέτρων τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στα χωρικά ύδατα της Γερμανίας. 

Για τον ρωσογερμανικό αγωγό, οι ΗΠΑ δεν επιβάλλουν κυρώσεις. Για τον South Stream που θα εξυπηρετούσε τα ελληνικά συμφέροντα, κάηκε η μισή Πελοπόννησος, η μισή Αθήνα και απομακρύνθηκε ο Καραμανλής από την κυβέρνηση. Ο Τσίπρας όμως είναι καλό παιδί και δεν τους δημιουργεί προβλήματα. Απεναντίας...

Παράπονα των Σκοπιανών: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έβαλε τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, τουλάχιστον τρεις φορές, σε εξαιρετικά δυσμενή θέση και δεν σταματά την πρόθεσή του να ταπεινώνει τον υπουργό μας», σημειώνει στην ιστοσελίδα της η σκοπιανή τηλεόραση ‘Άλφα’.

Αναφέρει ότι ο Κοτζιάς μετά την επίσκεψη Ντιμίτροφ στην Αθήνα, τον Ιούνιο, είπε ότι ο ομόλογός του ήταν απροετοίμαστος, μετά είπε ότι θα λειτουργήσει επιτροπή για την αναθεώρηση των βιβλίων ιστορίας, αν και ο Ντιμίτροφ στην αρχή αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιας συμφωνίας, και στην ελληνική κρατική τηλεόραση πάλι ταπείνωσε τον συνάδελφό του, Ντιμίτροφ, αποκαλύπτοντας δημόσια ότι η πλευρά της πΓΔΜ δικαιολογημένα κρύβει στοιχεία από το κοινό.