Skip to main content

Ο μαρτυριάρης Βαρουφάκης και οι νέες αεροβασίες του Μπουτάρη

Ο μαρτυριάρης Βαρουφάκης, οι... νέες αερολογίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης και γιατί θα μείνει στην ιστορία το τελευταίο ταξίδι του Κοτζιά.

Όσες δηλώσεις των μελών του συγκροτήματος που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision, άκουσα, περιστρεφόταν γύρω από το πόσο το ευχαριστήθηκαν, ότι πέρασαν καλά και τα παρόμοια. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι εκπροσωπούσαν την Ελλάδα; Για εκδρομή τους έστειλαν και για προσωπική τους ευχαρίστηση;

Ο Τσακνής πάντως απαξίωσε πλήρως να μας εξηγήσει ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής τους. Μόνον θολοκουλτουριάρικα; Και γιατί τους θεώρησε καλύτερους, από την στιγμή που εκδήλωσαν ενδιαφέρον η Φουρέιρα, η Τάμτα και η Ντέμυ; Γνωρίζει ότι δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι προαναφερόμενες -αναγνωρισμένης αξίας στο είδος τους-, τραγουδίστριες, και τις απέκλεισε;

Ο Σπίρτζης φαίνεται ότι πάει για πρωταθλητής βολέματος κολλητών. Κι άλλη υπηρεσία ιδρύει, για να διαχειρίζεται τα λεφτά από τα διόδια [για να δουλεύει καλύτερα το δημόσιο, λέει] που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ικανοί μεταξύ των υπαρχόντων υπαλλήλων να την στελεχώσουν. Το κακό είναι ότι θα αδειάσουν οι ταβέρνες από σερβιτόρους και τα κομμωτήρια από κομμώτριες, έτσι όπως πάμε.

Πολύ μαρτυριάρης ο Βαρουφάκης. Αποκαλύπτει όσα είχαν καταλάβει όλοι. «Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα να απειλήσουμε την Ευρώπη με Grexit», είπε. [Ότι είπε μετά, πως άλλο εννοούσε, δεν λαμβάνεται καν υπόψη]. Απειλούσαν δηλαδή τον Σόιμπλε, με αυτό που ο ίδιος επιθυμεί σφόδρα. Τέτοια πολιτική ευφυία της ομάδας Τσίπρα, Βαρουφάκη, Παππά, Λαφαζάνη [κάτι σαν τους αδελφούς Ντάλντον, μου κάνει].

Ο Μπουτάρης το τερμάτισε. Επανήλθε με νέα πρόταση του… αέρα. Του αρέσει να αεροβατεί. Αφού απέκτησε η πόλη τελεφερίκ από Λ. Πύργο στη Άνω Πόλη, αφού μετεγκαταστάθηκε το αεροδρόμιο στα Κουφάλια (οι ξενοδόχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, πολύ θα το ήθελαν, και ψάχνουν συμμάχους γι’ αυτό), τώρα θέλει αερόστατα πάνω από την πόλη.

Δεν πολυκατάλαβα σε τι θα εξυπηρετήσουν την Θεσσαλονίκη, πάντως θα ικανοποιήσουν τον Δήμαρχο που θα δει να πιάνουν τόπο τα λόγια του αέρα στα οποία συνηθίζει [αλήθεια, εκείνη η συνοικία Ηδονής, προχωράει;]

Ένας από τους αγαπημένους της στήλης, ξέρετε βέβαια ότι είναι και ο Κοτζιάς [που βάλθηκαν να τον ξωπετάξουν οι 53+, όπως όλους τους παλαιοΠΑΣΟΚους, που τους πήραν τις υπουργικές καρέκλες] και δεν μού χαλάει χατίρι. Το τελευταίο του τουριστικό ταξίδι στην Βιέννη, θα μείνει στην ιστορία.

Αφού ανακαλέσαμε την πρέσβειρά μας [επειδή ο Αυστριακός ΥΠΕΞ έκλεισε τα σύνορα και μας έμειναν αμανάτι οι πρόσφυγες] και αφού αποκαλέσαμε persona non grata την Αυστριακή ΥΠΕΣ που ζήτησε να έρθει στην χώρα μας, κι ενώ σε τίποτε δεν έχει αλλάξει η πολιτική της Αυστρίας, ο Κοτζιάς πήρε από το χεράκι την ανακληθείσα πρέσβειρα και επισκέφθηκε τον Αυστριακό ΥΠΕΞ!

Εκείνον που του σούραμε τα εξ αμάξης, που μόνο πόλεμο δεν κηρύξαμε στην Αυστρία εξ αιτίας του, όχι μόνο τον επισκέφθηκε -όπως παλαιότερα οι ραγιάδες τον πασά-, αλλά τον κάλεσε και στην Αθήνα για τσιπουράκι. Και μάλιστα, χαρακτήρισε ειλικρινή και με ευθύτητα την συζήτηση που είχε με τον αυστριακό ομόλογό του. Επειδή κοντεύουν να με τρελάνουν όλοι αυτοί οι ερασιτέχνες, όποιος βγάλει νόημα από όλα αυτά, ας το πει και σε μένα. Άλλη χώρα για τουρισμό δεν βρήκε; Ή τις εξάντλησε όλες…