Skip to main content

Ο μαρτυριάρης Λεβέντης και η εξοργιστική κίνηση του οίκου Gucci

Ο μαρτυριάρης Βασίλης Λεβέντης, η εξοργιστική κίνηση του οίκου Gucci να «ντύσει» τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η απουσία απάντησης από το ΥΠΠΟ.

Πολύ μαρτυριάρης αυτός ο Λεβέντης. Ό,τι του πουν, το μαρτυράει στα ΜΜΕ. Τελευταίο κατόρθωμα, η αποκάλυψη ότι βουλευτής του Ποταμιού είπε σε βουλευτή του Λεβέντη να μη ψηφίσουν το Σύμφωνο Συμβίωσης για να πέσει η κυβέρνηση. Σε τι ενόχλησε άραγε τον Λεβέντη αυτή η πρόταση, αν τελικά έγινε; Και γιατί αυτή η συζήτηση, έγινε θέμα στα ΜΜΕ; Ποια η πρωτοτυπία της;

Περίπου 12.000 είναι οι αιτήσεις για άσυλο στην Ελλάδα, στο 11μηνο του 2015. Από αυτές, 885 είναι Αλβανών. Φυσικά, οι αιτήσεις που προέρχονται από την Αλβανία και την Γεωργία απορρίφθηκαν, λόγω του ότι οι χώρες τους δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Και γιατί έκαναν τέτοια αίτηση; Με λίγα ευρώ, θα έπαιρναν ένα πιστοποιητικό ότι είναι ελληνικής καταγωγής. Χιλιάδες και χιλιάδες Αλβανοί και Γεωργιανοί βαπτίστηκαν Έλληνες και προξενικοί υπάλληλοι πλούτισαν (ο Σημίτης είχε παραγράψει το αδίκημα, και κανείς δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη).

Και μια που λέμε για Αλβανούς, αλβανικά πυρομαχικά ανακαλύφθηκαν σε αποθήκες του Ντάες, από αυτά που είχε ανατεθεί την Αλβανία να στείλει στον ιρακινό στρατό. Η αλβανική αστυνομία είχε συλλάβει παλαιότερα οκτώ άτομα που κατηγορούνταν για διακίνηση όπλων στη Συρία. Η ενίσχυση όμως των τζιχαντιστών συντελέστηκε.

Σας το είπα. Πεντάρα δεν δίνουν για διαφάνεια και αναξιοκρατία. Θα έλεγα ακόμη ούτε και για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Ο Σκουρλέτης «φιλοδώρησε» με ένα εκατομμύριο ευρώ την «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ)». Ξέρετε τι αποστολή έχει αυτή η εταιρία; Τις ενέργειες για τον αγωγό… Turkish Stream, αν αυτός κατασκευαστεί, αν έρθει προς την Ελλάδα και αν η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ το επιτρέψουν.

Πρόκειται επομένως για μια Δημόσια Επιχείρηση που σκοπό έχει να βολέψει τους λίγους ακόμη ΣΥΡΙΖΑίους που δεν βολεύτηκαν. Και θα πληρώνονται και από το υστέρημα του άνεργου, ο οποίος μέσω τω έμμεσων φόρων θα χρηματοδοτεί τα «δικά τους παιδιά», για να περνούν μπέικα, χωρίς αντικείμενο εργασίας, ενώ ο άνεργος δεν θα έχει θέρμανση τον χειμώνα. Υπάρχουν άραγε πολλοί ακόμη που δεν κατάλαβαν ποιο είναι το «νέο ήθος» που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Έχει ξεσηκώσει θόρυβο η επιλογή της Gucci να "ντύσει" τα γλυπτά του Παρθενώνα με πολύχρωμα ρούχα και αξεσουάρ! Ο Διόνυσος, με πολύχρωμο σορτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αυτί απολαμβάνει τον εαυτό του τραβώντας selfie με το κινητό. Ο Κέκροπας ντυμένος σαν χίπις, ο Ιλισσός φορώντας γυναικεία αξεσουάρ και δίπλα η Καλλιρρόη με το iphone, παρακολουθούν τη φιλονικία του Ποσειδώνα με την Αθηνά για την Αθήνα.

Δεν είδα ακόμη την απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού, που έπρεπε να είναι άμεση και σκληρή. Εκτός κι αν απασχολεί τους συντρόφους μόνον το «θάψιμο» της Αμφίπολης (ως νεοδημοκρατικό έργο) και το όφελος των επιχειρηματιών τουρισμού εκτός Μακεδονίας.

Άλλα λέει ο Ακιντζί, άλλα καταλαβαίνει ο Αναστασιάδης; Ή άλλα λένε μεταξύ τους και άλλα δημοσίως; Δεν βγάζεις άκρη. Ο Ακιντζί καθησύχασε τους Τ/κ ότι θα γυρίσουν λίγοι Ελληνοκύπριοι στα Κατεχόμενα μετά τη λύση του Κυπριακού, άρα δεν θα χάσουν τις περιουσίες που άρπαξαν. Ο Αναστασιάδης καθησυχάζει τους Ε/κ, ότι θα ξαναπάρουν τις περιουσίες τους. Ποιος δουλεύει ποιον;