Skip to main content

Ο λυτρωτής Τσέζαρεκ χάρισε την πρόκριση

Ο κακός Άρης βρέθηκε... φάτσα με τον αποκλεισμό, αλλά χάρη στα δύο γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ πήρε την πρόκριση κόντρα στην Γιαγκελόνια παρά το 2-2 του «Κλ. Βικελίδης» και θα είναι στην κλήρωση της Παρ
Ο κακός Άρης βρέθηκε φάτσα με τον αποκλεισμό, αλλά χάρη στα δύο γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ πήρε την πρόκριση κόντρα στην Γιαγκελόνια παρά το 2-2 του «Κλ. Βικελίδης» και θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής.

Έχοντας κερδίσει μέσα στην Πολωνία, δεν υπήρχε φίλος του Άρη και όχι μόνο που να μην πίστευε πως οι «κίτρινοι» θα έπαιρναν εύκολα την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League. Η Γιαγκελόνια άλλωστε δεν φάνταζε και κάποιο μεγαθήριο. Ωστόσο το ματς μόνο εύκολο δεν ήταν και μπορεί ο Άρης να κατάφερε να πάρει την πρόκριση, αλλά το έκανε με την ψυχή στο στόμα. Το 2-2 αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης, που στο μεγαλύτερο μέρος της σκιάστικε από τα επεισόδια των οπαδών της Γιαγκελόνια με την αστυνομία. Τέλος καλό πάντως όλα καλά και οι «κίτρινοι» κατάφεραν να πάρουν έστω και με δυσκολία την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Δύο γκολ, αλλά το ενδιαφέρον στις εξέδρες

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα να μην ήταν καθόλου κακό, καθώς εκτός των δύο γκολ χάθηκαν και ευκαιρίες για περισσότερα, ωστόσο το ενδιαφέρον αντί να βρίσκεται στο γήπεδο βρισκόταν στις εξέδρες και στα όσα έκαναν οι οπαδοί της Γιαγκελόνια. Οι οπαδοί δεν σταματούσαν να συγκρούονται με τα ΜΑΤ, ενώ στο 27’ επιτέθηκαν με καπνογόνα στους φίλους του Άρη, με συνέπεια να διακοπεί για δύο λεπτά το ματς. Μάλιστα υπήρξαν και δύο συλλήψεις Πολωνών που από εκείνη την ώρα είδαν το ματς από τον πάγκο του τέταρτου και στο ημίχρονο έφυγαν για τα αποδυτήρια τρώγοντας και κάποιες ψιλές στον δρόμο. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν.

Είδε τον χάρο με τα μάτια του

Στην επανάληψη μπήκαν και πάλι από ένα γκολ, με τον Άρη να καταφέρνει έστω και πολύ πιο δύσκολα από ότι ο καθένας θα περίμενε, την πρόκριση. Οι Πολωνοί προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να πάρουν αυτοί την πρόκριση για τα πλέι οφ, αλλά οι «κίτρινοι» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος παίρνοντας αυτοί το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Νωθρό «κίτρινο ξεκίνημα»

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι «κίτρινοι» παρότι είχαν δίπλα τους τον κόσμο που γέμισε το «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν ξεκίνησαν όπως θα ήθελε τόσο ο κόσμος, όσο φυσικά και ο Κούπερ. Βέβαια έχοντας τη νίκη στο πρώτο ματς, κοίταξαν αρχικά να κρατήσουν το μηδέν.

Όσο περνούσαν τα λεπτά πάντως ανέβαζαν ταχύτητα και μέσα σε δύο λεπτά έχασαν δύο καλές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα σουτ του Ναφτί στο 13’ έδιωξε ο Σαντομιέρσκι αρχικά, με τον Κόκε στην επαναφορά από εξαιρετική θέση να μην μπορεί να σκοράρει. Στο επόμενο λεπτό ο Τσέζαρεκ με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Τσέζαρεκ ο εκτελεστής

Πήγε στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ με μοναδικό σκοπό να συνεχίσει να σκοράρει όπως κάνει τόσα χρόνια στην χώρα μας. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ ο οποίος στο 18’ κατάφερε να ανοίξει στο σκορ, βάζοντας φωτιά στο «Βικελίδης». Ο Κροάτης μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο έπιασε την κεφαλιά κάνοντας το 1-0.

Αντέδρασαν οι Πολωνοί και μετά τα επεισόδια

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως ο Άρης θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα, οι παίκτες της Γιαγκελόνια αντέδρασαν άμεσα φέρνοντας το ματς στα ίσια. Δράστης ο Μπούρκχαρντ, ο οποίος στο 25’ με σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Και το γκολ αυτό άναψε φωτιά και μάλιστα μεγαλύτερη, καθώς οι Πολωνοί οπαδοί επιτέθηκαν με καπνογόνα στους φίλους του Άρη με τα επεισόδια να διακόπτουν το ματς για δύο λεπτά. Μάλιστα υπήρξαν και δύο συλλήψεις οπαδών της Γιαγκελόνια. Τα επεισόδια που υπήρξαν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον καθώς μέχρι το τέλος έγινε μόνο μία φάση και αυτή στις καθυστερήσεις με τον Κάλβο να πιάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Γκραν γκινιόλ στην επανάληψη

Το ξεκίνημα του δευτέρου ήταν όπως και του πρώτου. Οι γηπεδούχοι δηλαδή νωθροί και οι φιλοξενούμενοι να προσπαθούν για το δεύτερο γκολ. Ειδικά βλέποντας τους αντιπάλους τους να μην πιέζουν, οι Πολωνοί ανέλαβαν τα ηνία του ματς.

Αυτογκόλ Ναφτί και 1-2

Η ανωτερότητα της Γιαγκελόνια συνοδεύτηκε με γκολ, με τους Πολωνούς έστω και μετά από λάθος των παικτών του Άρη να παίρνει το προβάδισμα. Συγκεκριμένα ο Μπούρκχαρντ στο 66’ εκτέλεσε φάουλ, με τον Ναφτί με κεφαλιά προσπαθώντας να διώξει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Αμφισβητούμενο πέναλτι και 2-2

Οι παίκτες του Κούπερ προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν νωρίς νωρίς. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσέζαρεκ φάνηκε να πέφτει μόνος ξεγελώντας τον διαιτητή που έδωσε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κροάτης κάνοντας το 2-2. 

Προσπάθησαν για το 2-3 χωρίς αποτέλεσμα

Οι Πολωνοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και πάλι, αλλά όσες φορές χρειάστηκε ο Σηφάκης δήλωσε παρών κρατώντας το πολύτιμο 2-2 και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση της ομάδας του στα πλέι οφ.