Skip to main content

Η προεκλογική αφίσα του Λεβέντη και η ενίσχυση του ΓΑΠ στον ΣΥΡΙΖΑ

Το κακοστημένο παραμύθι του Γ. Παπανδρέου, ο είρων με την Ορθοδοξία Ράμα, η αφίσα του Λεβέντη και η πολύπαθη σημαία στη Δελφών.

Είμαστε ωραίος λαός. Όλοι θέλουμε να βγούμε από την κρίση, αλλά τις θυσίες να τις κάνει ο γείτονας. Μη πειράξει κανείς τα δικά μου κεκτημένα, ακόμη και αν είναι προκλητικά.

Ο γιος της Μάργκαρετ, με την αποχή από τις εκλογές, ποιον βοηθάει άραγε; Ο Ευ. Βενιζέλος θεωρεί ότι έτσι ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ. Να με συμπαθάει ο Ευάγγελος, αλλά υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Οι ψηφοφόροι του ΓΑΠ στο ΚΙΔΗΣΟ ήσαν κεντροαριστεροί ΠΑΣΟΚοι ή αποκλίνοντες προς την Αριστερά;

Κι αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη ότι ο ΓΑΠ δεν θα στενοχωρούσε ποτέ τους Αμερικανούς, οι οποίοι το ΠΑΣΟΚ το έχουν «κόψει» από καιρό, μάλλον για ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει η ενέργεια. Το δε παραμύθι ότι ο ΓΑΠ δεν βρίσκει λεφτά, την ώρα που βρίσκει ο Λεβέντης, δεν μοιάζει κακοστημένο;.

Έγραψε κάποιο μπλογκ ότι λόγω του θορύβου που έγινε με την κατεδάφιση της ορθόδοξης εκκλησίας στην Αλβανία, ο Έντι Ράμα υποσχέθηκε ότι θα κτίσει νέα εκκλησία σε κείνο το μέρος. Δεν κατάλαβαν καλά, τι είπε ο Ράμα, και άθελα παραπληροφορούν.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε ότι θα «κτίσει μια άλλη εκκλησία», και εννοεί την ρωμαιοκαθολική για να τιμήσει τον καθολικό ιερωμένο που βοήθησε στην κατάρτιση του αλβανικού αλφαβήτου (στην πραγματικότητα έκανε προσηλυτισμό στον καθολικισμό), αρχές του 1900. Τόνισε μάλιστα, ότι αυτή η εκκλησία, θα είναι σύμφωνη με την αλβανική παράδοση.

Καμιά υπαναχώρηση λοιπόν. Απεναντίας, ειρωνεύθηκε πάλι, λέγοντας ότι δεν γκρέμισε εκκλησία, αλλά ένα… γκαράζ, και ότι στις Δρυμάδες «έχουν 39 εκκλησίες και θέλουν να τις κάνουν 40».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, έκανε την υπέρβαση με την προεκλογική αφίσα του. Ποζάρει, και από πάνω του είναι γραμμένη η φράση: "Σε τόσες εκλογές πιάστηκες μ@λ@κας. Αυτή τη φορά φρόντισε να φανείς Λεβέντης". Δηλαδή, οι καινούργιοι «λεβέντες» θα είναι οι πρώην «μ@λ@κ@ς»;

Είχα καιρό να περάσω από την Δελφών. Ο δρόμος εξακολουθεί να είναι κλειστός στη μια κατεύθυνση, όπου και το εργοτάξιο. Αν θυμάμαι καλά, προ διετίας περίπου είχαν διαβεβαιώσει ότι το κλείσιμο του δρόμου θα διαρκέσει ένα εξάμηνο. Τι σόι εξάμηνο είναι αυτό με 30 μήνες;

Και σ’ ένα σημείο του εργοταξίου βρίσκεται σε ιστό μια κουρελιασμένη ελληνική σημαία. Κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε από τους περίοικους, να φροντίσει για την αντικατάστασή της;

Ο Μητρόπουλος με τις αεροκωλοτούμπες κατάφερε να μείνει εκτός κόμματος. Μη καταγγέλλει άλλους. Ας ρίξει μια ματιά στα βίντεο των παρουσιάσεών του στα τηλεπαράθυρα, και θα καταλάβει γιατί αποπέμπεται από όλους.

Κάθε φορά που βλέπω σκηνές από την αθλιότητα που επικρατεί στα νησιά με τους λαθρομετανάστες, θυμάμαι την διαφωνία μου με την Κύρα Αδάμ, που όταν της έλεγα να μου πει «ποιο είναι το όριο που μπορούμε να δεχθούμε», δεν ήθελε ν’ ακούσει λέξη: «Μη μου μιλάς για όρια». Πες μου έναν αριθμό, επέμενα… Πες μου ότι αντέχει η Ελλάδα 50 εκατομμύρια λαθρομετανάστες… Είναι καλό όριο; Η απάντηση ήταν η ίδια: «Μη μου μιλάς για όρια». Τώρα που βγήκαμε εκτός ορίων, δεν ξέρω αν έχει την ίδια γνώμη.

Καλλισθένης