Skip to main content

Ο Λευκός Πύργος μια αγκαλιά για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down, ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και όσοι άλλοι θέλουν να συμμετάσχουν, θα σχηματίσουν μια αγκαλιά γύρω από το Λευκό Πύργο.

Με στόχο το όραμα για μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες διαβίωσης για όλους τους πολίτες και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down που έχει οριστεί η 21η Μαρτίου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο την αγάπη και την αλληλεγγύη.

Μάλιστα, σε κάποιες από τις εκδηλώσεις, θα συμμετάσχουν και ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο, 18 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 24 Μαρτίου. Ανάμεσα στα δρώμενα, ξεχωρίζει το «Αγκαλιά-Ζω», μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης που θα περικυκλώσει το Λευκό Πύργο την ερχόμενη Τρίτη, στις 10:30.

Ακόμη, την Τετάρτη στις 20:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας στην οποία άτομα με σύνδρομο Down θα παρελαύνουν μαζί με επαγγελματίες μοντέλα. 

Χορηγός και υποστηρικτής των εκδηλώσεων είναι ο ΠΑΟΚ, που στέκεται με σεβασμό και ευαισθησία δίπλα στο έργο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελούμενών του.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: