Skip to main content

Για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ ο Κώστας Γαβράς το Σάββατο 5 Mαρτίου

Κατά την παρουσία του 'Ελληνα σκηνοθέτη, θα πραγματοποιηθεί Masterclass και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για πρώτη φορά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον σπουδαίο 'Ελληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφο του κινηματογράφου, Κώστα Γαβρά, ετοιμάζοντας ένα Masterclass και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Η επίσκεψη του στο ΚΘΒΕ, θα πραγματοποιηθει στο πλαίσιο του αφιερώματος «Δικαιοσύνη και Κινηματογράφος» που συνδιοργανώνουν η Εθνική Σχολή Δικαστών και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης . Ο Κώστας Γαβράς θα συζητήσει με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές δραματικών σχολών, φοιτητές τμημάτων κινηματογράφου και θεάτρου αλλά και με όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη του κινηματογράφου.

Το Masterclass θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και ώρα 11.30- 13.00.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα του αφιερώματος:

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

11:30   Μ - Ο Δράκος του Ντίσελντορφ του Φριτς Λανγκ (1931)

14:00   Πέτρινα χρόνια του Παντελή Βούλγαρη (1985)

17:00 - 18.30 Στρογγυλό τραπέζι – Συζήτηση. Συμμετέχουν οι: Παντελής Βούλγαρης (σκηνοθέτης) Θωμάς Κοροβίνης (συγγραφέας), Δημοσθένης Κούρτοβικ (συγγραφέας), Νότης Φόρσος (Διευθυντής Κινηματογράφου Ολύμπιον-κριτικός κινηματογράφου). Τη συζήτηση συντονίζει ο Ηλίας Κοντοζαμάνης, Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ.
 
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

10:30   Η δίκη της Νυρεμβέργης του Στάνλεϊ Κράμερ (1961)

14: 30  Ζ του Κώστα Γαβρά (1969)

17:00-18:30 Στρογγυλό τραπέζι – Συζήτηση.  Συμμετέχουν οι: Κώστας Γαβράς (σκηνοθέτης), Γιάννης Αναστασάκης (ηθοποιός-καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ), Παναγιώτης Δόϊκος (καθηγητής φιλοσοφίας στο ΑΠΘ), Αλέξης Παπαχελάς (δημοσιογράφος). Τη συζήτηση συντονίζει η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.