Skip to main content

Ο Κινέζος πρόεδρος ξανάρχεται στην Ελλάδα - Οι στόχοι της επίσκεψης

Η νέα επίσκεψη θα γίνει πριν από το τέλος του πρώτου εξαμήνου φέτος - 'Ηδη, προετοιμάζεται αρμοδίως, χωρίς να έχουν γίνει ανακοινώσεις.

Στην Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι προσεχώς ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα επίσκεψη μάλιστα θα γίνει πριν από το τέλος του πρώτου εξαμήνου φέτος. Ήδη, προετοιμάζεται αρμοδίως, χωρίς βεβαίως να έχουν γίνει οι προβλεπόμενες ανακοινώσεις, καθώς κάτι τέτοιο κρίνεται ακόμα πρόωρο.

Για ποιο λόγο ξανάρχεται ο Κινέζος πρόεδρος στη χώρα μας; Επισήμως, για να προωθήσει τις ελληνο-κινεζικές σχέσεις, γενικώς και αορίστως. Και για να ανταποδώσει την τελευταία επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας του απευθύνθηκε και η πρόσκληση.

Ανεπισήμως, όμως, ο πρόεδρος έρχεται να προωθήσει και μια σειρά από μεγάλα επενδυτικά projects, κινεζικού ενδιαφέροντος, επί ελληνικού εδάφους. Τόσο αυτά που εξελίσσονται (ΟΛΘ, Ελληνικό και όχι μόνο), όσο κι αυτά που ετοιμάζονται (σημαντικότερο το Θριάσειο Εμπορευματικό Κέντρο κλπ).

Οι δε πληροφορίες επιμένουν ότι αυτά τα τελευταία είναι ακόμα πιο κρίσιμα από τα πρώτα. Ειδικά εκείνο που θα φέρει πιο κοντά τον «κινεζικό» ΟΛΠ με την «ιταλική» ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μαζί ακόμα πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη...