Skip to main content

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος για τον νέο πρόεδρο του Eurogroup

Η σημερινή εκλογή του Σεντένο μπορεί να σηματοδοτήσει εγκατάλειψη των αντι-ευρωπαϊκών πολιτικών και νέο προσανατολισμό, τόνισε ο αν. υπουργός.

Τα συγχαρητήρια του στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Λίγες ώρες μετά την εκλογή του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών στη θέση του επικεφαλής της Ευρωομάδας, ο κ. Κατρούγκαλος αφού σημειώνει πως «οι Ευρωπαίοι πολίτες αποξενώνονται από την ΕΕ λόγω των διαλυτικών για τις κοινωνίες και το κράτος πρόνοιας κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων πολιτικών», υπογραμμίζει πως είναι τώρα η στιγμή να εκδημοκρατιστεί η οικονομική διακυβέρνηση και να βρεθεί η ορθή ισορροπία μεταξύ στην οικονομική και στην κοινωνική διάσταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

«Η σημερινή εκλογή του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών ως προέδρου του Eurogroup μπορεί να σηματοδοτήσει την εγκατάλειψη των αντι-ευρωπαϊκών πολιτικών και τον νέο προσανατολισμό της Ευρώπης στην ανάπτυξη και την προστασία της Δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.