Skip to main content

Στην πύλη Agora ο κατάλογος με καταστήματα Delicatessen σε 70 χώρες

Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ενημέρωση των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων τροφίμων και ποτών σχετικά με σημεία πώλησης σε χώρες του εξωτερικού

Αναρτήθηκαν σήμερα στην πύλη Οικονομικής Διπλωματίας Agora του Υπουργείου Εξωτερικών, κατάλογοι καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από 70 συνολικά χώρες. 

Τον κατάλογο είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδας. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από τις ελληνικές Αρχές στο εξωτερικό (Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Πρεσβείες και Προξενεία). Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ενημέρωση των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων τροφίμων και ποτών σχετικά με σημεία πώλησης σε χώρες του εξωτερικού, στα οποία μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.  
    
«Mε γνώμονα την άριστη ποιότητα των ελληνικών τροφίμων και ποτών και την αυξανόμενη ζήτηση για αυτά σε χώρες του εξωτερικού, τα καταστήματα εκλεκτών τροφίμων αναδεικνύονται σε ιδανικό δίαυλο προώθησης προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και ως τέτοια κατατάσσονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ειδικά εκείνων που ανήκουν στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

»Απώτερος στόχος μας είναι τα ελληνικά προϊόντα  υψηλής γευστικής και διατροφικής αξίας (βιολογικής παραγωγής, προϊόντα ΠΟΠ & ΠΓΕ) να γίνουν ευρέως γνωστά και αποδεκτά παγκοσμίως» υπογραμμίζει το υπουργείο.

Όπως αναφέρει, με το εκτεταμένο δίκτυο Αρχών στο εξωτερικό και κυρίως με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων  θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Αρχές στις χώρες του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν.