Skip to main content

Ο κάπτεν Γουάι έρχεται στην Ελλάδα λόγω του ... ΟΛΠ

Ο επικεφαλής της Cosco σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr αναμένεται στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου, για να κάνει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις που θα ανοίξουν το λιμάνι.
Σήμερα αναμένεται ότι θα είναι μια από τις κρισιμότερες μέρες στο μέτωπο που άνοιξε στον ΟΛΠ. Κι αυτό, γιατί κατατίθενται κατά πάσα πιθανότητα και νέα ασφαλιστικά μέτρα, μετά την κίνηση της Παρασκευής από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ εντείνεται η πίεση στους λιμενεργάτες να διακόψουν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Μια εξέλιξη πάντως που αναμένεται να συζητηθεί είναι αυτή της έλευσης στην Ελλάδα του επικεφαλής της κινεζικής Cosco. Ο κ.Γουάι Ζαφού, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα στις 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και να κάνει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κινεζική πλευρά είναι σφόδρα ενοχλημένη από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ και η κυβέρνηση δείχνει πλέον να ανησυχεί πολύ για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, φέρεται να έχει δοθεί εντολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς, για να σκληρύνουν τη στάση τους, προκειμένου η πληγή που άνοιξε στο λιμάνι του Πειραιά να κλείσει το ταχύτερο. Μένει να φανεί στην πράξη πώς θα γίνει αυτό.

ΕΣΕΕ για λιμάνι Πειραιά 

Παράλληλα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κάλεσε σήμερα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο θέμα του λιμανιού του Πειραιά «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, συναισθανόμενοι την κρίσιμη οικονομική συγκυρία και ότι σε λίγες μέρες έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων, όπου οι προβληματικές μέχρι σήμερα καταναλωτικές ανάγκες είναι αυξημένες».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι το μείζον θέμα είναι να λειτουργεί το λιμάνι του Πειραιά και αναμένει την ανάληψη της νέας διοίκησης του ΟΛΠ «για να ανοίξει το λιμάνι και να γίνει επιτέλους ο διάλογος».

Η ΕΣΕΕ αναλαμβάνει εξάλλου πρωτοβουλία συντονισμού του διαλόγου με τους λοιπούς Κοινωνικούς Εταίρους, για διασφάλιση, όπως επισημαίνει, των αναγκών της αγοράς, των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις και της προστασίας του καταναλωτή.