Skip to main content

Η επίσκεψη Ερντογάν και το ελληνικό δώρο για τη συμφιλίωση

Οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ, ο τουρκικός Τύπος για τη συνάντηση Ερντογάν, οι τηλεθεάσεις και τα επιδόματα για τους πολύτεκνους.

Είπε ο Καμμένος, ότι «Η Τουρκία εξελίσσεται σε ένα δεύτερο Ιράν της περιοχής μας», και όλα τα Μέσα έβαλαν τίτλο "Επίθεση του Καμμένου στον Ερντογάν". Με συγχωρείτε κύριοι συνάδελφοι, αλλά η επίθεση στην Τουρκία είναι άνευ λόγου [σιγά που θα ιδρώσει το αυτί του Ερντογάν], ενώ η κύρια επίθεση έγινε κατά του Ιράν.

Τι λόγο είχε ο κατ’ επάγγελμα μεν πολιτικός, αλλά ερασιτέχνης στις πολιτικές ενέργειες, να δυσφημίσει το Ιράν; Έχουμε κανένα λόγο να ανοίγουμε ιστορίες με χώρες, που μάλλον τις χρειαζόμαστε παρά μας χρειάζονται; [Θα έλεγε ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε μια δεύτερη Βενεζουέλα;]

Ο τουρκικός Τύπος εκφράζει άραγε προσδοκίες, ή έχει έγκυρες πληροφορίες τι θα συζητήσει ο Ερντογάν στην Αθήνα; Διαβάζω, μεταξύ άλλων: «H επίσκεψη διασφάλισε να τεθεί το εύθραυστο θέμα των 8 αξιωματικών μελών της FETÖ. Για τους αξιωματικούς αυτούς που δέχθηκαν να δώσουν στην Ελλάδα πληροφορίες σχετικά με τις Τ.Ε.Δ., ελληνικές διπλωματικές πηγές μετέφεραν σε Τούρκους ομολόγους τους πως μπορούν να εκδώσουν τους 6 από τους 8».

Μάλιστα δε, κατά τις συναντήσεις του ο Ερντογάν θα εκφράσει την έντονη αντίδραση της Τουρκίας, για το ότι επετράπη σε μέλη της FETÖ να φύγουν προς Ευρώπη χρησιμοποιώντας το Αιγαίο. Να, που βγαίνουμε και κατηγορούμενοι.

Από την στιγμή που την ΕΡΤ φαίνεται ότι δεν την βλέπουν ούτε οι συγγενείς του προσωπικού της [δεν ξέρω αν την παρακολουθεί και το ίδιο το προσωπικό] αναμενόμενο είναι να ζητά την εξαίρεση από τις μετρήσεις τηλεθέασης, για να υπηρετηθεί η… διαφάνεια της Αριστεράς, και να μη ξέρει ο λαός ότι πληρώνει κοροϊδίστικα απλώς για να συντηρούνται στελέχη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πίνακας μετρήσεων τηλεθέασης αποκαλύπτει νούμερα που φλερτάρουν είτε με μηδενική, είτε με τηλεθέαση κοντά στο 1% ειδικά σε ό,τι αφορά τους νέους τηλεθεατές. Επιδόσεις απογοητευτικές, οπότε μία έξοδος από τις μετρήσεις θα ανακούφιζε λίγο την κατάσταση. [Ο μέσος όρος τηλεθέασης στο κοινό 15-44 και για τα δύο κανάλια δεν ξεπερνά το 2,5%, ενώ στις περισσότερες ώρες βρίσκεται στο 1%].

Μήπως δίνονται ανάποδα τα επιδόματα για παιδιά; Ποιο είναι το βοήθημα για κάποιον που έχει τρία παιδιά και περισσότερα, που ασφαλώς και έχουν πιο πολλά έξοδα από το μεγάλωμα ενός μόνον παιδιού, όταν κόβεται το επίδομα; [Προ ετών ο Λαλιώτης είχε πει, και σίγουρα συμφωνούν μαζί του και οι άλλοι "προοδευτικοί", ότι δεν πειράζει που δεν γεννούν οι Έλληνες, γεννούν οι μετανάστες].

"Ελληνικό δώρο για τη συμφιλίωση", είναι ο τίτλος γερμανικής εφημερίδας, που παρατήρησε κάτι που μας διέφυγε: «Είναι παράδοξο ότι ακριβώς την ίδια μέρα αρχίζει στην Αγκυρα η δίκη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, προέδρου του φιλοκουρδικού ΗDP, αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ». Κι εμείς θα τρατάρουμε γλυκό του κουταλιού, στον βασανιστή του Ντεμιρτάς.

Γράφει όμως και με περιπαικτική διάθεση μάλλον: «Ανεξάρτητα όμως από αυτό, o Ερντογάν θα εκτιμήσει την ευγενική χειρονομία των Ελλήνων και θα ζητήσει περισσότερα». Αυτό που αντιλαμβάνονται οι ξένοι, δεν το αντιλαμβανόμαστε εμείς; Ότι ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από ευγένειες, και υποχωρεί μόνον όταν βρει μπροστά του αποφασισμένους που ορθώνουν ανάστημα;