Skip to main content

Ο Κάμερον πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο επικεφαλής των Συντηρητικών της Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας σήμερα μετά την εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ να σχηματίσει κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το BBC.
Ο επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών της Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας σήμερα μετά την εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ να σχηματίσει κυβέρνηση, μετέδωσε το BBC και έδειξε το στιγμιότυπο με τον Κάμερον να αποχωρεί από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο 43χρονος Κάμερον, το κόμμα του οποίου συγκέντρωσε τις περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δεν κατόρθωσε όμως να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία, αναλαμβάνει την πρωθυπουργία από τον Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος με την παραίτηση έκλεισε μια περίοδο 13 χρόνων διακυβέρνησης της Βρετανίας από τους Εργατικούς. Ο Κάμερον, πρώην στέλεχος δημοσίων σχέσεων, είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία των τελευταίων 200 χρόνων της Βρετανίας. Στην ακρόαση από τη βασίλισσα Ελισάβετ τον Κάμερον συνόδευσε η σύζυγός του Σάρα που είναι έγκυος 4 μηνών.