Skip to main content

Ο Καλαφάτης θα εγκαινιάσει το περίπτερο του ΕΠΠΕΡΑΑ στη ΔΕΘ

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΠΠΕΡΑΑ θα τελέσει ο υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων της ΔΕΘ.

Στην 78η ΔΕΘ συμμετέχει φέτος η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη– ΕΠΠΕΡΑΑ, του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΠΠΕΡΑΑ θα τελέσει ο υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ στην Έκθεση, με δικό της περίπτερο, στοχεύει αφενός στην παρουσίαση της θετικής πορείας του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013 έως σήμερα και της προόδου που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων σε ολόκληρη τη χώρα, και αφετέρου στην ανάδειξη των βασικών σημείων ενός νέου προτύπου Αειφόρου Ανάπτυξης: Ενός προτύπου που υπηρετεί τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:30 (στην Αίθουσα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», εντός του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ), συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που υλοποιούνται, ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί, στις Περιφέρειες της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,αποδεικνύοντας με στοιχεία ότι το ΕΠΠΕΡΑΑ -και στη Βόρεια Ελλάδα- υπηρετεί μια ισχυρή περιβαλλοντική πολιτική που προστατεύει το Περιβάλλον και το αξιοποιεί ως αναπτυξιακό απόθεμα.
 
Τις ημέρες της Έκθεσης και με γνώμονα την καλύτερη δυνατή ενημέρωση, διοργανώνονται -ειδικά για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης- 2 ανοιχτές εκδηλώσεις, με λειτουργία Ενημερωτικού Περιπτέρου:
 
-στην Πλατεία Αριστοτέλους, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, από 17:30 έως 21:00, και
 
-στη Νέα Παραλία, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, από 17:30 έως 21:00, όπου θα διανέμεται ειδικό ενημερωτικό υλικό.