Skip to main content

Ο Καλαφάτης για τα γενέθλια της ΝΔ και οι... αποδείξεις του Γιουτίκα

Οι προγραμματικές θέσεις του Κουτσοχήνα και το «Ρεπορτάζ της Προεκλογικής Περιόδου» με επτά υποψήφιους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές

-Πρώτος από όλους ο νέος γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, έκανε ανάρτηση για την 49η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος, στις 4 Οκτωβρίου 1974. Σε επίπεδο προσώπων, διότι προηγήθηκε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ. Στη φωτογραφία της ανάρτησης, ο ιδρυτής, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο βήμα του ιστορικού πρώτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Και οι αναφορές στον εθνάρχη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οδηγούμε την πατρίδα μας σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα πετυχαίνουμε νίκες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», καταλήγει η ανάρτηση του κ. Καλαφάτη.

-Κολακευτικά σχόλια απέσπασε από όλους όσοι το ξεφύλλισαν, το βασικό προεκλογικό υλικό του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη», Κώστα Γιουτίκα. Ένα καλαίσθητο εφημεριδάκι, όπου παρουσιάζονται σύντομα και περιεκτικά, τα σημαντικότερα έργα του στην αντιπεριφέρεια, κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Με πολύ μικρά κείμενα, που ενημερώνουν και ταυτόχρονα αναδεικνύουν το δημόσιο συμφέρον σε κάθε του ενέργεια, με εντυπωσιακές φωτογραφίες και χρόνο ανάγνωσης που δεν ξεπερνά τα πέντε λεπτά! Όπως λέει και ο ίδιος, οι αποδείξεις είναι απαραίτητες στον πολίτη, προκειμένου να αποφασίσει πού θα εμπιστευθεί την ψήφο του. Το εφημεριδάκι των πέντε λεπτών σε ηλεκτρονική μορφή, τώρα με ένα κλικ εδώ.

-Μία ξεχωριστή προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Στάθης Κουτσοχήνας, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία», καθώς είναι από τους ελάχιστους υποψηφίους της παράταξης, που δεν αρκέστηκε απλά σε μία κοινωνική εκδήλωση, αλλά έκανε προεκλογική ομιλία. Κεντρικό θέμα η ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσα από την αξιοποίηση ως εμπορικών επωνυμιών των σημαντικών τοπόσημων της Μακεδονίας, καθώς και μέσα από την ανάπτυξη θεσμών, όπως η θεσμική Διαιτησία που λειτουργεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά και η αξιοποίηση του Κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης (CEDEFOP) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικός προγραμματικός λόγος.

-Με ένα κρασάκι, σε ένα κοινό, πανηγυρικό τραπέζι οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στην εκλογική μάχη της Κυριακής, θα ολοκληρώσουν την προεκλογική εκστρατεία τους. Με τον τρόπο αυτό. συναδελφωμένοι και ενωμένοι, παρά την ένταξη τους σε διαφορετικά ψηφοδέλτια θα βρεθούν το μεσημέρι της Πέμπτης για να κάνουν το δικό τους «Ρεπορτάζ της Προεκλογικής Περιόδου», συζητώντας για την εμπειρία τους αυτή. Το ραντεβού κλείστηκε με πρωτοβουλία του Χρήστου Νικολαΐδη, που είναι υποψήφιος με την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα, για αύριο Πέμπτη, στις 15.30 στο εστιατόριο Canteen. Συμμετέχουν: Χρήστος Καραγιαννόπουλος, υποψήφιος με τον Κ. Ζέρβα, Μάρνυ Χατζηεμμανουήλ, υποψήφια με τον Στ. Αγγελούδη, Κώστας Βασιλόπουλος, υποψήφιος με τον Στ. Αγγελούδη, Παύλος Νεράντζης, υποψήφιος με τον Σπ. Πέγκα, Ραλιώ Λεπίδου και Χρύσα Σάμου, υποψήφιες με τον Απ. Τζιτζικώστα.