Skip to main content

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Βροχοπτώσεις, άνεμοι ισχυροί και κατά τόπους άνοδος της θερμοκρασίας, διαμορφώνουν το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, με εναλλαγές μεταξύ βροχής, χιονόνερου και χιονοπτώσεων.

 Βροχοπτώσεις, άνεμοι ισχυροί και κατά τόπους άνοδος της θερμοκρασίας, διαμορφώνουν το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, με εναλλαγές μεταξύ βροχής, χιονόνερου και χιονοπτώσεων.
 

Μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, αναμένεται έντονη χιονόπτωση σε όλη τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, μέχρι και την Πελοπόννησο. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν ενώ βροχές θα εκδηλωθούν στο δυτικό άξονα της χώρας, με πιο έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και κεντρική Ελλάδα.

Οι άνεμοι στα πελάγη, το πρωί, θα είναι πολύ ισχυροί, κυρίως από νότιες διευθύνσεις, μέχρι τα 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν. Στο βόρειο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν Β.Α. άνεμοι στα 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο, που θα γίνει πιο αισθητή στα νότια και ανατολικά της χώρας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:
-Βόρεια: -8 έως 4°C.
-Κεντρικά: -3 έως 10°C.
-Δυτικά: -2 έως 11°C.
-Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 2 έως 13°C.
-Κρήτη: 4 ως 14°C.
-Κυκλάδες: 8 έως 14°C.
-Πελοπόννησος: -2 έως 12°C.

Θεσσαλονίκη και Αθήνα
 

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση, με πιο έντονα φαινόμενα στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -2 έως 3 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί στα 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει βροχερός, με έντονες βροχοπτώσεις κατά διαστήματα και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα διαμορφωθεί στους 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, με πιο χαμηλή κατά 2-3 βαθμούς στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα 5-6 μποφόρ, με τάση όμως ενίσχυσης μέσα στην ημέρα.

Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στη Μακεδονία και τα ορεινά, κυρίως, της κεντρικής Ελλάδας. Οι βροχές θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και κατά τόπους μπορεί να εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και κεντρικά και, μέσα στη μέρα, στα ανατολικά της χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους, μέχρι τα 6 μποφόρ τοπικά, ενώ στο Ιόνιο αρχικά θα επικρατούν ισχυροί νοτιάδες, στα 6-8 μποφόρ, που σταδιακά, όμως, θα υποχωρούν από τα βόρεια, καθώς θα εμφανίζονται οι βοριάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας τους 14 βαθμούς στα κεντρικά και τους 15 βαθμούς στα νότια και ανατολικά.

Τη Δευτέρα οι καιρικές συνθήκες δε θα παρουσιάσουν σημαντική διαφοροποίηση, παρά μόνο θα αρχίσει να ανοίγει λίγο ο καιρός στα κεντρικά της χώρας από το μεσημέρι και μετά. Οι νοτιάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατούν βοριάδες, στα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, με μια μικρή πτώση στις ελάχιστες τιμές.