Skip to main content

Ο Αλέξης Τσίπρας ως άλλος «Μάρκο Πόλο» στην αυλή της Κίνας

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα φύγει την 1η Ιουλίου για επίσκεψη στο Πεκίνο που θα διαρκέσει έως τις 6 του μηνός.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα φύγει την 1η Ιουλίου για το Πεκίνο, στο πλαίσιο επίσκεψης του εκεί, που θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 6 του μηνός. Κι επιτέλους, ένα από τα μεγάλα ταξίδια – στόχοι του θα γίνει πραγματικότητα, αν και το τίμημα που πληρώθηκε για να υλοποιηθεί ήταν αντικειμενικά πανάκριβο. Ο λόγος αφορά στην πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco, που έγινε όπως έγινε, προκαλώντας μεγάλες τριβές στον Πειραιά και ιδιαίτερο πολιτικό κόστος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, μετά από περιπέτειες, ολοκληρώθηκε και τώρα ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει τις βαλίτσες του.

Μαζί του, στο Πεκίνο θα ταξιδέψει και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκη, ο οποίος θα είναι ο ένας από τους δύο υπουργούς, που θα συνοδεύσουν τον Ελληνα πρωθυπουργό. Ο άλλος θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Προς το παρόν, είναι άγνωστο αν θα πάνε και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μαζί τους, αν και οι πληροφορίες επιμένουν πως όχι. Το γεγονός πάντως θα προκαλέσει έκπληξη αν επαληθευτεί στην πράξη κι αυτό γιατί συνήθως τέτοιου είδους αποστολές είναι πολύ μεγάλες, για τον απλό λόγο ότι δεν γίνονται... καθημερινά.

Επίσης ένα άλλο ερωτηματικό αποτελεί αν τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύσει και επιχειρηματική αποστολή. Όπως θα συμβεί στη περίπτωση του Γερμανού αντικαγκελάριου, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που θα βρίσκεται στην Αθήνα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες της χώρας του.