Skip to main content

Ο ISIS πίσω απο την επίθεση κοντά στην Αγ. Αικατερίνη του Σινά

Η επίθεση έγινε σε σημείο ελέγχου 800 περίπου μέτρα από την είσοδο του μοναστηριού, που αποτελεί έναν από τους πιό σημαντικούς χριστιανικούς τόπους.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε αργά χθες το βράδυ την ευθύνη για την επίθεση σε φυλάκιο δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο νότιο Σινά, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλα τέσσερα άτομα.

Η επίθεση έγινε σε σημείο ελέγχου 800 περίπου μέτρα από την είσοδο του μοναστηριού, που αποτελεί έναν από τους πιό σημαντικούς χριστιανικούς τόπους λατρείας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές είναι ασφαλείς.

Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, καθώς και με τις αιγυπτιακές αρχές και παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο με τον αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.