Skip to main content

Ο Ηρακλής έχει ακόμα...σφυγμό, νίκη με 3-0 κόντρα στον Απόλλων (video)

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Πασά που σκόραρε δύο τέρματα,οι κυανόλευκοι έφτασαν τους 4 βαθμούς και παραμένουν φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση

Tη νίκη με 3-0 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης κατέκτησε ο Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο στο πλαίσιο της 2ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Πασά που σκόραρε δύο τέρματα,οι κυανόλευκοι έφτασαν τους 4 βαθμούς και παραμένουν φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη για τους Θεσσαλονικείς μετά από σχεδόν 9 μήνες και την επικράτησή τους κόντρα στον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα της Super League.

Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στο 7΄έχασε την πρώτη του ευκαιρία όταν ο Λάμπρου σούταρε δυνατά αλλά ο Χιώτης πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα χάθηκε στο 17΄όταν ο πρώην κυανόλευκος Ρομάνο βγήκε τετ α τετ με τον Περνίς αλλά ο Σλοβάκος τερματοφύλακας απέκρουσε με τον Τσιάρα στη συνέχεια της φάσης να στέλνει προ κενής εστίας την μπάλα άουτ.

Ο Γηραιός ευτύχησε να προηγηθεί στο 32΄όταν μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Αγγελόπουλου, ο Πασάς βγήκε απέναντι στον Χιώτη και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 1-0.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν ξανά πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο όταν στο 43΄μετά από εξαιρετική κούρσα του Μοντέιρο, ο Πασάς έγινε αποδέκτης της μπάλας από τ' αριστερά και τελείωσε τη φάση για το 2-0.


Στο δεύτερο ημίχρονο οι κυανόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν περισσότερα τέρματα και στο 50΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να το κάνουν όταν ο Πασάς από τ' αριστερά έβγαλε παράλληλη μπαλιά προς τον Περόνε αλλά το σουτ του Αργεντινού επιθετικού από πλεονεκτική θέση, κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λάμπρου βγήκε απέναντι από τον Χιώτη αλλά ο τερματοφύλακας της αθηναϊκής ομάδας πρόλαβε και απομάκρυνε την κίνδυνο για την εστία του.

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 68΄έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν ο Χιώτης σταμάτησε την προσπάθεια του Μοντέιρο ενώ στην επαναφορά της φάσης ο Λάμπρου σούταρε αλλά η μπάλα μετά από κόντρα πέρασε κόρνερ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Απόλλωνα, στο 72΄ο Κονέ αποβλήθηκε καθώς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από την προσπάθειά του να σταματήσει την κυανόλευκη αντεπίθεση και τον Λάμπρου αφήνοντας την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους έβαλε στο 87΄ο νεοεισελθών Κούρος που υποδέχθηκε την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μοντέιρο και με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Χιώτη και εν συνεχεία στα δίχτυα του Έλληνα τερματοφύλακα για το τελικό 3-0.

 

 



Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Παντελίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Σαραμαντάς, Στάμου, Ζιαμπάρης (Μπαρτολίνι 46′), Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος, Πασάς (Κούρος 86΄), Μοντέιρο, Λάμπρου, Περόνε (Λουκίνας 74΄).

Απόλλων Σμύρνης (Σπανός): Χιώτης, Κύργιας, Δεληζήσης, Πάνος, Κάσσος (Διαμαντόπουλος 46′), Ρομάνο, Σιατραβάνης, Αλμπάνης (Καλλέργης 77΄), Βαλεριάνος, Τσιάρας (Τζάνης 65΄), Κονέ.