Skip to main content

Ο γρίφος για Εθνική-Πειραιώς: Ποιος (δεν) πάει, σε ποια θέση, άμεσα

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα στελεχώσουν τις θέσεις σε Πειραιώς-Εθνική, καθώς η διαδικασία αποδεικνύεται εξαιρετικά σύνθετη.

Νέα μικρή παράταση πήρε η ανακοίνωση των ονομάτων των στελεχών που θα επιλεγούν για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς και του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας. Κατά πάσα πιθανότητα, πλέον πάμε για τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς η διαδικασία αποδεικνύεται εξαιρετικά σύνθετη όσο και περίπλοκη.

Πάντως, τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά. Μεταξύ των αυτών, που αφορούν στη θέση του προέδρου της Εθνικής, είναι και του κ. Γιώργου Ζαννιά. Με θητεία, στο ίδιο πόστο παλιότερα, αλλά και στο υπουργείο Οικονομκών, ως επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας με τους δανειστές, θεωρείται από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες.  Ωστόσο, τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα. Ούτε στην Πειραιώς, όπου για τη θέση του προέδρου ακούγεται το όνομα του κ. Πλούταρχου Σακελλάρη, πρώην αντιπροέδρου της EBRD.

Στο μεταξύ, μια και οι αναφορές σε ονόματα, να σας ενημερώσουμε ότι για μια θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), έχει θέσει υποψηφιότητα και η κ. Σακελλαρίου.

Και για να κλείσουμε τον κύκλο της ονοματολογίας, να προσθέσουμε εδώ και κάτι ακόμα: Παρά των όσων περί του αντιθέτου ακούγονται, δεν αναλαμβάνει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του υπό σύσταση υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Γκλεν Κιμ, όπως φημολογείται τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα. Ο Κορεάτης σύμβουλος του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και πιο παλιά του κ. Γιάννη Βαρουφάκη, παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών και στην ομάδα διαπραγμάτευσης.