Skip to main content

Χαλκιδική: Μεταβιβάστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο στον Αγ.Ιωάννη

Το ακίνητο των 260 στρεμμάτων στη Σιθωνία Χαλκιδικής μεταβιβάστηκε μόλις πρόσφατα στην εταιρεία των Ιωάννη και Γιώργου Μεντεκίδη.

Στα χέρια των επιχειρηματιών Ιωάννη και Γιώργου Μεντεκίδη βρίσκεται το ακίνητο των 260 στρεμμάτων στον Αγ.Ιωάννη Σιθωνίας σχεδόν 1,5 χρόνο από την ημέρα που το ΤΑΙΠΕΔ δέχθηκε την προσφορά τους ύψους 9,61 εκατ.ευρώ για την αξιοποίηση της έκτασης.

Μετά από έναν γολγοθά γραφειοκρατίας η μεταβίβαση του ακινήτου ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα στην εταιρεία που συστάθηκε για την επένδυση και πλέον οι επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη με μακρά εμπειρία στον κατασκευαστικό κλάδο βρίσκονται στο στάδιο εκπόνησης των προμελετών. Ωστόσο, όπως τονίζει στη Voria.gr ο κ.Γιώργος Μεντεκίδης θα αναμένουν τον νέο αναπτυξιακό νόμο για την εκπόνηση του τελικού business plan που θα αφορά σε επένδυση ύψους άνω των 50 εκατ.ευρώ για την κατασκευή ξενοδοχείου και παραθεριστικών κατοικιών στην έκταση-φιλέτο στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, για τον οποίο το υπουργείο Οικονομίας έχει ζητήσει την υποβολή προτάσεων, δεν αναμένεται να είναι έτοιμος πριν τον Σεπτέμβριο, και εφόσον δεν έχουν προηγηθεί εκλογές, οι οποίες, όπως είναι φυσικό, θα πάνε αρκετά πίσω την κατάθεσή του.

Ο ίδιος πάντως δεν εκφράζει παράπονα, καθώς, όντας πολλά χρόνια στο «κουρμπέτι», γνωρίζει πώς δουλεύει το ελληνικό κράτος, το οποίο μόνο σύμμαχος δεν είναι για τους επιχειρηματίες. Εφόσον όλα πάνε καλά, και αποφευχθεί το «ατύχημα» των εκλογών (δεύτερων μέσα σε ένα έτος) ο κ. Μεντεκίδης εκτιμά πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η τελική μελέτη για την επένδυση θα είναι έτοιμη και θα αρχίσουν οι εργασίες στο ακίνητο, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα διαρκέσουν τουλάχιστον 1,5 χρόνο, οπότε το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα είναι έτοιμο να δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του το νωρίτερο τη θερινή περίοδο του 2017, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την απόκτησή του.

Τα σχέδια για το ακίνητο

Ο κ. Μεντεκίδης και οι συνεργάτες του έχουν καταρτίσει ένα αρχικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει επένδυση άνω των 50 εκατ. Ευρώ στο ακίνητο, με την κατασκευή ξενοδοχείου και παραθεριστικών κατοικιών.

Το εν λόγω ακίνητο έχει δύο χρήσεις. Το ένα μέρος του προβλέπεται για τη δημιουργία ενός τουριστικού – παραθεριστικού χωριού, όπου προβλέπεται η κατασκευή 25.000 τμ κατοικιών μεγάλου εμβαδού και ξενοδοχείου 12.000 τμ.

Από τα συνολικά 261.000 τμ του φιλέτου, τα περίπου 180-200 κρίνονται αξιοποιήσιμα, από τα οποία, σύμφωνα με τα σχέδια, στα 60 στρέμματα θα κατασκευαστεί η ξενοδοχειακή μονάδα 4-5 αστέρων, τη διαχείριση της οποίας θα αναλάβει εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Το τουριστικό χωριό θα δημιουργηθεί σε έκταση 20-25 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει περίπου 120 κατοικίες, 200 τμ η καθεμία.

Πέρα από τα παραπάνω, η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Μεντεκίδη, σκοπεύει να κατασκευάσει αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές και πισίνες, που θα εξυπηρετούν τους πελάτες του συγκροτήματος, αλλά και τους κατοίκους του οικισμού και τους επισκέπτες της περιοχής.