Skip to main content

Ο Γκάμπριελ «βλέπει» θετική έκβαση στο αυριανό Eurogroup

Στους κόλπους του κυβερνώντος συνασπισμού επικρατεί διάσταση απόψεων σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες για τους χειρισμούς του Σόιμπλε.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διακατέχεται από «την επιθυμία και το ενδιαφέρον -σίγουρα όπως και ο υπουργός Οικονομικών- η αυριανή συνεδρίαση να εξελιχθεί θετικά με καλά αποτελέσματα για την Ελλάδα, για το Eurogroup και για τη Γερμανία», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Επιπλέον, σύμφωνα με την DW, ο κ. Σέφερ δήλωσε ότι «στην κυβέρνηση γίνονται εντατικές συζητήσεις», καθώς στους κόλπους του κυβερνώντος συνασπισμού επικρατεί διάσταση απόψεων σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες για τους χειρισμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
 
Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, αναφερόμενη στις προσδοκίες της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ από την αυριανή συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ώστε να ολοκληρωθεί αύριο η δεύτερη αξιολόγηση.