Skip to main content

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος επόμενος πρόεδρος του ΣΕΒΕ

Ο 60χρονος γιατρός και επιχειρηματίας από την Πιερία, ο οποίος πέρασε και από την πολιτική, θα είναι ο νέος πρόεδρος των εξαγωγέων της Βορείου Ελλάδος

Ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο 60χρονος γιατρός και επιχειρηματίας από την Πιερία, ο οποίος πέρασε από την πολιτική, καθώς διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, από το Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2007, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο κ. Κωνσταντόπουλος αναμένεται να εκλεγεί επικεφαλής της διοίκησης που θα προκύψει από τις εκλογές της προσεχούς Δευτέρας 21 Μαίου, καθώς ολοκληρώνεται η δεύτερη θητεία του κ. Κυριάκου Λουφάκη και το καταστατικό δεν προβλέπει τρίτη. Στο πρόσωπό του Γ. Κωνσταντόπουλου φέρονται να συμφωνούν οι πάντες στο ΣΕΒΕ.

Τουλάχιστον όσοι ο λόγος τους «περνάει». Άλλωστε –όπως έχει αποδειχθεί τα πολλά προηγούμενα χρόνια- η ανάγκη να υπάρχει συνέχεια στον ΣΕΒΕ οδηγεί σε εκ των προτέρων επιλογές και συμφωνίες, οι οποίες επικυρώνονται στην κάλπη.

Στο ανοιχτό μέρος της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Nikopolis από τις 7 το απόγευμα της επόμενης Δευτέρας, θα διεξαχθεί μίνι – ημερίδα με θέμα «Ώρα εξωστρέφειας για την ελληνική οικονομία». Εκτός από τον απερχόμενο πρόεδρο Κυριάκο Λουφάκη, για το θέμα θα μιλήσουν ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Νικόλαος Καραμούζης πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και επικεφαλής της Eurobank και ο κ. Σωτήριος Θεοφάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕ απάντησε θετικά στην πρόταση που του έγινε, αφού εξασφάλισε την πλήρη αποδοχή των πρώην προέδρων του Συνδέσμου. Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι ότι επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στα τρόφιμα και τον τουρισμό, δύο από τους πιο εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Στόχος του είναι να συσπειρώσει τις δυνάμεις του ΣΕΒΕ, ώστε ο Σύνδεσμος να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, ως ο πιο δραστήριος Σύνδεσμος Εξαγωγών της χώρας.

Ο Γ. Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1958 και σπούδασε στην ιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρά το ότι ως παιδίατρος μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία κι έχει στο ενεργητικό του αρκετές δημοσιεύσεις, είναι αφοσιωμένος στην οικογενειακή επιχείρηση Κωνσταντόπουλος Α.Ε. – «Olymp»,η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς της χώρας.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε από τον Λεωνίδα Κωνσταντόπουλο και η «σκυτάλη» έχει περάσει στους γιούς του Γιώργο και Προκόπη. Η έδρα της είναι στην Κατερίνη, όπου διαθέτει παραγωγικές μονάδες, όπως άλλωστε και στην περιοχή της Καλαμάτας. Έχει καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό, με χώρες προορισμού των προϊόντων της τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη, τις αραβικές χώρες και την Αυστραλία. Εξάγει γύρω στους 20.000 τόνους ετησίως, καθώς διακινεί το 17% με 18% της ελληνικής εγχώριας παραγωγής ελιάς.

Η επιτυχία της «Olymp» οφείλεται στη μέθοδο της επεξεργασίας ελιάς που εφαρμόζουν και, ειδικότερα, στη διαδικασία της ζύμωσης. Η εταιρία έχει επενδύσει σε τεχνολογικό εξοπλισμό και διαθέτει τεχνογνωσία, ώστε το τελικό προϊόν να είναι υψηλού επιπέδου σε ότι αφορά τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα της ελιάς.

Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Κωνσταντόπουλου έχει επεκταθεί στον τουρισμό, καθώς έχει δημιουργήσει στην Πλάκα Λιτοχώρου το πεντάστερο πολυτελές ξενοδοχείο Cavo Olympo, το οποίο έχει αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.