Skip to main content

Ο Γιάννης Μπουτάρης όλο και πιο κοντά στο «Ποτάμι»

«Ναι» του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Σ. Θεοδωράκη για την εκδήλωση της 22ας Ιουνίου στο Λαύριο. Γιατί συσφίγγονται περισσότερο οι σχέσεις τους...

Παρών στην ειδική εκδήλωση του «Ποταμιού» στις 22 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα (2η Συνδιάσκεψη) θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος απάντησε θετικά στην πρόσκληση του επικεφαλής του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη, την προηγούμενη εβδομάδα στο τετ α τετ που είχαν στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, ο κ. Μπουτάρης είχε συμμετάσχει και πέρσι το καλοκαίρι στην 1η Συνδιάσκεψη, την ιδρυτική του «Ποταμιού» στο Λαύριο...

Το «Ποτάμι» δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεδομένου ότι πρόθεσή του είναι να παρουσιάσει τις «κυβερνητικές λύσεις της επόμενης μέρας» και όπως αποκαλύπτεται από δημοσιεύματα να τις προσωποποιήσει κιόλας σε επτά υποψήφιους υπουργούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Θεοδωράκης μιλάει με ονοματεπώνυμα. Κάτι ανάλογο είχε προαναγγείλει και πράξει με την πρότασή του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Τα επτά πρόσωπα, σύμφωνα με όσα έχουν αφήσει να διαρρεύσουν τα στελέχη του «Ποταμιού» είναι γνωστά στην κοινή γνώμη, με περγαμηνές στο χώρο της Παιδείας, της Αυτοδιοίκησης κτλ., ενώ θα είναι «πρόθυμα» να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση μεταρρυθμιστικού προσανατολισμού, που προβάλλει ο κ. Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα τους πρώτους επτά θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ο κ. Μπουτάρης είναι από τα πρόσωπα στα οποία έχει επενδύσει το «Ποτάμι». Άλλωστε, οι σχέσεις του δημάρχου με το κόμμα είναι στενές και... συσφίγγονται διαρκώς.

Ο ίδιος είχε συμμετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο του «Ποταμιού» πέρσι το καλοκαίρι στο Λαύριο, ο ίδιος είχε ενθαρρύνει τον αντιδήμαρχό του, Σπύρο Πέγκα, να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του «Ποταμιού» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο ίδιος μετείχε σε σχεδόν όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις (προεκλογικά) του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος υιοθέτησε την πρωτοβουλία της βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του «Ποταμιού», Χριστίνας Ταχιάου, για το μετρό της Θεσσαλονίκης, ο ίδιος φέρεται ως τακτικότατος συνομιλητής του Σταύρου Θεοδωράκη και των στελεχών του «Ποταμιού» στην Α' Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε, ο κ. Θεοδωράκης έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις για «συγχώνευση» ή συνένωση του κόμματος με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς ή ομάδες. Αντιθέτως, επενδύει στη διεύρυνση του «Ποταμιού» μέσω προσώπων και μεμονωμένων ατόμων, που θα υιοθετήσουν τις αρχές του κόμματος και θα έχουν διάθεση να συνεισφέρουν για την επίτευξη των στόχων του.

Η στενή σχέση Θεοδωράκη – Μπουτάρη δεν είναι μόνο πολιτική και δε γεννήθηκε με την ίδρυση του «Ποταμιού». Είναι προσωπική και πολυετής και η συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας έγινε στο γραφείο του δημάρχου, χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον δήμαρχο στην εκδήλωση της 22ας Ιουνίου και ο δήμαρχος απάντησε καταφατικά.

Προφανώς, όπως έλεγαν και στελέχη του «Ποταμιού» στη Θεσσαλονίκη κυοφορείται πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στο δήμαρχο και στο κόμμα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο κ. Μπουτάρης θα ενταχθεί στο «Ποτάμι».