Skip to main content

«Ο Γέλτσιν έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σαν φυλακισμένος»

«Είχε σίγουρα καταλάβει ότι ζούσε σαν φυλακισμένος σε χρυσό κλουβί» τονίζει ο Κασιάνοφ, που καταγγέλλει ότι ο Πούτιν τον παρακολουθούσε συνεχώς.
Ο Μπόρις Γέλτσιν έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του «σανφυλακισμένος σε χρυσό κλουβί, απομονωμένος και υπό παρακολούθηση,σύμφωνα με τις διαταγές του διαδόχου του, Βλαντιμίρ Πούτιν», αναφέρει σεβιβλίο του ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Κασιάνοφ.

«Είχεσίγουρα καταλάβει ότι ζούσε σαν φυλακισμένος σε χρυσό κλουβί» στα 75αγενέθλιά του, την 1η Φεβρουαρίου 2006, εξιστορεί ο κ. Κασιάνοφ στοβιβλίο του.

«Ο Γέλτσιν πήρε πολύ άσχημα το γεγονός ότι τον ανάγκασαν να γιορτάσειτα 75α γενέθλιά του στο Κρεμλίνο και όχι όπως ήθελε εκείνος: ελεύθερακαι με ανεπίσημο τρόπο. Οι ίδιοι οι διοργανωτές αποφάσισαν ποιονμπορούσε να καλέσει και ποιον όχι», συνεχίζει ο Κασιάνοφ, ο οποίοςαναφέρει ότι δεν είχε προσκληθεί.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνάντησης με τον Γέλτσιν, τοφθινόπωρο του 2006, ο Κασιάνοφ λέει ότι ο Ρώσος πρώην πρόεδρος «άλλαζεσυνέχεια τηλέφωνο, για να μην μπορούν να τον παρακολουθούν».

Ερωτηθείςσχετικά με το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου τουΒλαντιμίρ Πούτιν απέφυγε να απαντήσει. «Δεν πιστεύω ότι η συνέντευξη τουκυρίου Κασιάνοφ προσφέρει υλικό για σχόλια», δήλωσε ο Ντμίτρι Πέσκοφ.

Α.Μ