Skip to main content

Ο Γάλλος Πρόξενος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μεταξύ άλλων εξετάστηκε η δημιουργία Έδρας στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΠΑ.ΜΑΚ. με τη συνδρομή του Γαλλικού Προξενείου.

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Philippe Ray, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας το οποίο έχει εμπεδωθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Γαλλικού Γενικού Προξενείου, σε τομείς εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτυχημένη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, του οποίου Διευθυντής είναι ο κ. Ray, και συζητήθηκαν τρόποι για την από κοινού εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Μεταξύ άλλων εξετάστηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Έδρας στη Σχολή Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνδρομή του Γαλλικού Προξενείου, ενώ ως επιστέγασμα του καλού κλίματος, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.