Skip to main content

Ο Φάρατζ συμφωνεί με Τσίπρα για την υποχώρηση της δημοκρατίας στην ΕΕ

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής δηλώνει σύμφωνος με τα όσα υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde.

Υπέρ των απόψεων που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», εμφανίστηκε ο Βρετανός αντιευρωπαϊστής πολιτικός Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο ευρωβουλευτής και απερχόμενος ηγέτης του UKIP έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγόρησε τους κυρίαρχους παίκτες της Ευρωζώνης ότι φέρνουν σταδιακά την ‘πλήρη κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη’. Πόσο δίκιο έχει».

Μάλιστα, σε άλλο tweet αναφέρει: «Οι Βρετανοί έχουν απηυδήσει με τους ευρωκράτες να μας λένε τι θέλουμε, τι είναι καλό για μας, πώς να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας και πώς θα οργανωθεί η κοινωνία μας», ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέα επίθεση στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με διαδοχικό tweet.

«Ο Γιούνκερ θα πρέπει να βγάλει το σκασμό για το τι θέλουν ή δεν θέλουν οι Βρετανοί, δεν μας ξέρει» σχολιάζει στη νέα του ανάρτηση, κοινοποιώντας ταυτόχρονα και το άρθρο της Telegraph, στο οποίο μεταφέρονταν οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημοψήφισμα περί Brexit. Σε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Γιούνκερ εμφανίζεται βέβαιος πως οι Βρετανοί δεν θα ψηφίσουν υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.