Skip to main content

Ο επιχειρηματικός κόσμος στην Ελλάδα βλέπει Τεχεράνη

Νέους επιχειρηματικούς προορισμούς αναζητούν μεγάλα, γνωστά, ονόματα του επιχειρείν στην χώρα μας και όλα δείχνουν πως βλέπουν Τεχεράνη.

Νέους επιχειρηματικούς προορισμούς αναζητούν μεγάλα, γνωστά, ονόματα του επιχειρείν στην χώρα μας. Και ήδη, για τον σκοπό αυτό, προσανατολίζονται στους "δρόμους" που οδηγούν προς την Τεχεράνη που θεωρείται και είναι το νέο Ελ Ντοράντο, παγκοσμίως.

Κι επειδή κάπως πρέπει να πάνε εκεί όλοι όσοι ενδιαφέρονται να διερευνήσουν το τοπίο ιδίοις όμμασι, η Aegean τους "άνοιξε την πόρτα". Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει καθιερώσει απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας προς την ιρανική πρωτεύουσα.

Η Voria.gr πληροφορείται ότι οι πρώτες διερευνητικές κινήσεις έχουν γίνει. Συγκεκριμένα, έχουμε υπόψη μας τρεις εταιρίες που "κατέβηκαν" στο Ιράν για να δουν από κοντά τα εκεί δεδομένα. Τι βρήκαν; Οπως μας έλεγαν, τις γαλλικές Citroen/Peugeot και SEB, τις γερμανικές BASF, Siemens και Thyssen - Krupp, τις πετρελαικές Total, Royal Dutch Shell και ΒP και όχι μόνο.

Η αλήθεια είναι ότι σπεύδουν να "χτίσουν" θέσεις εκεί, τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Ετσι, την προηγούμενη εβδομάδα στην Τεχεράνη ήταν ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών επικεφαλής μεγάλου επιχειρηματικού κλιμακίου. Αυτή την εβδομάδα, σειρά παίρνει ο Ιταλός και έπονται οι υπόλοιποι. Οπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πολύ θα ήθελαν να είναι οι Αμερικάνοι, αλλά ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει επισήμως ακόμα τη σχετική άδεια. Ανεπισήμως, όμως...