Skip to main content

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Τούμπα από τον Εμπορικό Σύλλογο

Εορταστικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, Άι βασίληδες και πολύχρωμα φωτάκια αναμένεται να περιλαμβάνει ο εορταστικός διάκοσμος στην Τούμπα.

Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην περιοχή της Τούμπας θα αναλάβει να στήσει φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέθεσε ήδη σχετικό αίτημα προς τον κεντρικό δήμο.

Εορταστικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, Άι βασίληδες και πολύχρωμα φωτάκια αναμένεται να περιλαμβάνει ο εορταστικός διάκοσμος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΘ Παντελή Φιλιππίδη, το εορταστικό σκηνικό θα στηθεί μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο και πάνω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου. «Η αγορά ξεκινάει από τα δυτικά και φτάνει έως την Τούμπα. Δεν φτάνει όμως μόνο να το λές αλλά πρέπει να το αποδεικνύεις κιόλας» υπογράμμισε ο κ. Φιλιππίδης, στο περιθώριο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, θα τοποθετηθούν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, τα οποία θα δοθούν και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και σε εμπόρους για να πωλούν ζαχαρωτά και διάφορα χριστουγεννιάτικα είδη. Επίσης, θα τοποθετηθεί παγοδρόμιο, καρουζέλ και άλλα παιχνίδια τα οποία θα έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η περιοχή αναμένεται να φωτιστεί, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολλά events σε μια εξέδρα που θα τοποθετηθεί.

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης το επόμενο διάστημα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ένα πλαίσιο συμφωνίας με τον Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος θα αναλάβει όλα τα έξοδα και τις διαδικασίες. «Ο ΕΣΘ έχει διάθεση να δώσει ζωή και στην Τούμπα όχι μόνο στο κέντρο της πόλης» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Θετικός δήλωσε ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας πως «ο εορτασμός της πόλης και το ζήτημα της αγοράς δεν αφορά μονάχα το κέντρο της πόλης».