Skip to main content

Ο εμφύλιος σπαραγμός στη ΝΔ και τα περί ελληνοτουρκικής φιλίας

Ο εμφύλιος σπαραγμός στη Νέα Δημοκρατία, τα περί ελληνοτουρκικής φιλίας και η «απειλή» της ιταλικής μαφίας κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Δηλαδή, για να καταλάβω… Μόλις εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. οι συνυποψήφιοι και οι ομάδες που δημιουργήθηκαν θα ξεχάσουν όλα όσα ειπώθηκαν και θα αποτελέσουν ισχυρή ομάδα; Ο Πλάτων έγραψε ότι ο εμφύλιος σπαραγμός είναι η χειρότερη μορφή πολέμου. Κάτι θα ήξερε.

Έχασα κάθε ιδέα για την ευφυία των νονών της Μαφίας. Ένας από τους «νονούς» της Σικελικής Μαφίας προειδοποίησε το Ισλαμικό Κράτος ότι εάν τολμήσουν και χτυπήσουν τη Νέα Υόρκη θα έχουν να κάνουν με την Κόζα Νόστρα. Δεν θα αφήσουν, λέει, κανέναν τζιχαντιστή ζωντανό.

Απειλή είναι αυτή; Αυτοί σκοτώνονται μόνοι τους, για να πάνε στις 72 παρθένες που τους περιμένουν. Το μόνο που φοβούνται είναι μη και τους κόψουν τα γεννητικά όργανα και μείνουν οι παρθένες ανικανοποίητες. Αυτό μόνο φοβούνται.

Μεταδίδει η τοπική δημοσιογράφος της Λέσβου, Κατερίνα Καραουλάνη: «Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί οι Ουιγούροι Τούρκοι έρχονται ως πρόσφυγες στο νησί; Έχω συναντήσει αρκετούς για να μην πω ότι τον τελευταίο καιρό όσες βάρκες είδα στα Συκαμιά ήταν γεμάτες από αυτούς». Αυτήν την απορία έχω κι εγώ… Ποιος θα μας πει;

Πώς να μη το σχολιάσω θετικά; Κουρδικό Μέσο δημοσιεύει (και περιέργως εδώ υπάρχει σιωπή) ότι ο Τσίπρας συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη του κουρδικού κόμματος HDP: «Παρατηρούμε με θαυμασμό τον αγώνα σας», είπε, και παρατήρησε: «Είναι μεγάλες οι διώξεις και οι επιθέσεις στην Τουρκία και δυστυχώς διακρίνονται μεγάλες υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα».

Οι κυριευμένοι από παλιμπαιδισμό, πριν εξακολουθήσουν να μιλούν για «ελληνοτουρκική φιλία», ας διαβάσουν τα πρωτοσέλιδα του Τουρκικού Τύπου, μετά την επίσκεψη Τσίπρα. Ύστερα από την «αποκάλυψη» ότι υπάρχει βίντεο με το Ελληνικό Λιμενικό να βυθίζει λέμβο με πρόσφυγες, έγραφαν:

H POSTA καλύπτει το θέμα στο πρωτοσέλιδο της με τον τίτλο «Ντράπηκε» παραθέτοντας δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα και με βάση το δημοσίευμα, παρακολούθησε με σύγχυση τις εικόνες της βύθισης του σκάφους από το Ελληνικό Λιμενικό δηλώνοντας: «Λυπήθηκα πολύ και ντράπηκα. Είναι ένα τρομερό, απάνθρωπο γεγονός. Εγγυώμαι για την αποκάλυψη και την τιμωρία των δραστών».

«Κτηνωδία στο Αιγαίο» τιτλοφορείται δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα της TARAF.
«Ντροπή για την ανθρωπότητα στο Αιγαίο» τιτλοφορείται δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα της MILLIYET.
Η STAR στην πρώτη σελίδα γράφει: «Οι Έλληνες τους σκότωσαν, οι Τούρκοι τους διέσωσαν».
Η MILLI GAZETE: «Οι δολοφόνοι του Ελληνικού Λιμενικού σκότωναν τους πρόσφυγες. Αδίστακτοι».
Η AKSAM: «Εικόνα που προκάλεσε ντροπή στον Έλληνα Διοικητή».
Η BUGUN γράφει :«Ο τόπος όπου βυθίστηκε η ανθρωπότητα».

Τι πρόκειται να κάνει άραγε ο Τσίπρας (φυσικά και ο Καμμένος) που η κυβέρνηση στηρίζεται σε 4 τουρκόφρονες βουλευτές (ένας από την Ξάνθη και δύο από την Κομοτηνή), αλλά και από τον βουλευτή του «Ποταμιού»; Εκτός από την Μέρκελ, θα έχουμε και τον Ερντογάν να στηρίζει την κυβέρνηση;