Skip to main content

Ο Ελληνοαμερικάνος προσωπάρχης του Τραμπ για Αγία Σοφία και Ορθοδοξία

Ο οφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριάρχη, η στάση Τσίπρα εναντίον Τραμπ, ο Μαδούρο και τα ΜΜΕ της Βενεζουέλας και η κυβερνητική γκάφα για Τόμσεν.

Απρόσμενη η τοποθέτηση του Προσωπάρχη του Ντ. Τραμπ, Ελληνοαμερικανού Ρέινς Πρίμπους (από το Πλωμάρι): «Η ανεξιθρησκία, η Κωνσταντινούπολη και η αναγνώριση των δυσκολιών που έχει περάσει η Ορθόδοξη εκκλησία θα απασχολήσει τον Λευκό Οίκο. Θα λαχταρούσα να δω την ημέρα που πρόεδρος των ΗΠΑ θα εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη στην εκκλησία (Αγία Σοφία). Δεν αποτελεί σύμβολο μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για ανθρώπους της πίστης σε όλο τον κόσμο».

Ο Πρίμπους είναι "οφικιάλιος" του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με το οφίκιο του "Άρχοντος Νομοφύλακος", τίτλο που ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε στον Ρέινς Πρίμπους, σε περίοδο ανύποπτη με την εμπλοκή του στον ανώτατο βαθμό σε καθήκοντα Προσωπάρχη του νέου Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, πριν καν αυτός εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις ΗΠΑ.

Εκείνο που ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω, είναι τι λόγους είχε ο Α. Τσίπρας και λοιποί κυβερνητικοί να καταφερθούν κατά του Αμερικανού προέδρου, λες και η σοβαρότητα περισσεύει από την σημερινή κυβέρνηση, ενώ η γραφικότητα βρίσκεται στην αμερικανική.

Και ας πούμε, ότι λόγω άγνοιας της πολιτικής ήταν σίγουροι πως θα βγει η Κλίντον, και θα συνεχίζουν οι ΗΠΑ να τους "συμπαθούν". Κατά την ώρα όμως της ορκωμοσίας του Τραμπ, όπου τώρα για τέσσερα τουλάχιστον χρόνια θα είναι πρόεδρος, τι λόγο έχουν οι αριστεροί και αριστεριστές της ΕΡΤ να εξακολουθούν να εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στον νέο Πρόεδρο; [Μάλιστα δε, δεν επέτρεπαν ευγενώς ούτε σχόλια κατά του Ομπάμα].

Όσοι δεν κατάλαβαν, αποκαλυπτικό είναι δημοσίευμα ξένου Τύπου, που μας γνωστοποιεί πώς ο Μαδούρο ελέγχει τα ΜΜΕ της Βενεζουέλας. Η αλλαγή ιδιοκτησίας στα μεγάλα ΜΜΕ που ασκούσαν έντονη κριτική στην κυβέρνηση δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία, χρησιμοποιώντας δικαστικές διώξεις, δημόσιες απειλές, αλλά και οικονομική «ασφυξία». Μεγάλοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, και εφημερίδες άλλαξαν, μυστηριωδώς, ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τα μέσα αυτά στηρίζουν πλέον το καθεστώς του Μαδούρο.

Το σχέδιο υλοποιήθηκε σε έξι στάδια: Πριν από την πώλησή τους υπήρξε εκστρατεία απαξίωσής τους και απειλές από την κυβέρνηση, υπήρξαν δικαστικές διώξεις, οικονομική "ασφυξία", υπήρξαν φήμες στο διαδίκτυο για επικείμενη πώληση τους, δόθηκαν υποσχέσεις από τον ίδιο τον Μαδούρο και έπειτα από τους νέους ιδιοκτήτες ότι η πολιτική γραμμή δήθεν δεν θα αλλάξει, ενώ στη συνέχεια "εξαφανίστηκαν" οι δημοσιογράφοι που ασκούσαν κριτική και φυσικά άλλαξε η πολιτική γραμμή. 

Μεγάλη η γκάφα της κυβέρνησης, που διέψευσε ειρωνικά τον Τόμσεν του ΔΝΤ, ότι η ανεργία στη χώρα μπορεί να ξαναγυρίσει στο 7,5% στην ανεργία του 2009 σε όχι λιγότερο από 21 χρόνια. Το εκλεκτό κυβερνητικό επιτελείο δεν ξέρει ότι αυτή είναι και η εκτίμηση του Σάββα Ρομπόλη στην έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ από το 2014! Και ο Ρομπόλης δεν είναι εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι;

 

Πηγή φωτογραφίας: Euronews